Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Η αλήθεια για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.: 
Είθε να ήταν αλήθεια ο κατώτερος μισθός στα 758 ΕΥΡΩ για τον Έλληνα εργαζόμενο,διότι είμαστε στην πρώτη θέση μερικής απασχόλησης που μεταφράζεται ότι έχουμε βουλγαροποιηθεί..με αμοιβή περί τα 280 € και εάν τελικά αυτά καταβάλλονται ..
Ιδέ το σχετικά ..
Για το θέμα χύθηκε πολύ μελάνι. Γράφτηκαν ανακρίβειες, θριαμβολογίες, κρεσέντα λαϊκισμού και άπειρες αναλύσεις στα social media, όπου ο καθένας αναδιαμόρφωνε τα νούμερα, το αφορολόγητο, την αύξηση και εν πολλοίς την πραγματικότητα με βάση τις κομματικές του προτιμήσεις.
Τι ισχύει πραγματικά;
Οι εργοδοτικές οργανώσεις ζητούσαν αύξηση του κατώτατου μισθού σε αντιστοιχία με την αύξηση της μέσης παραγωγικότητας, πρακτικά, δηλαδή, 1%. Το πόρισμα της επιτροπής σοφών πρότεινε μία αύξηση της τάξεως 5-10%. Η κυβέρνηση πλειοδότησε ανακοινώνοντας μία αύξηση της τάξεως του 11% (10,92%). Έτσι κι αλλιώς ήταν τσάμπα, αφού την επιβάρυνση θα την επωμιστούν οι επιχειρήσεις. Άλλωστε η αύξηση του κατώτατου είναι ουσιαστικά μία έμμεση αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Οι αριθμοί το αποδεικνύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου