Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Φράγκος Φ: Επιχειρείται ο εθισμός μας στην αποδοχή των παραβιάσεων της Υφαλοκρηπίδας από την Τουρκία..(βίντεο)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 στην  τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα με τον Γιώργο Παπαδάκη αναφέρθηκε στα παρακάτω εθνικά θέματα:
-Για την UNCLOS που αφορά τα όρια της υφαλοκρηπίδας..
Μέρος VI ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ
 Άρθρο 76 Ορισμός της υφαλοκρηπίδας
9. Το παράκτιο κράτος καταθέτει στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμενων Εθνών χάρτες και σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και γεωδαιτικών στοιχείων που περιγράφουν μόνιμα τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας του. Ο Γενικός Γραμματέας δίνει τη δέουσα δημοσιότητα σ αυτά.
10. Οι διατάξεις αυτού του άρθρου δεν θιγούν το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ κρατών με έναντι η προσκείμενες ακτές.
-Η ενεργειακή συμμαχία Γερμανίας, Ρωσίας με την κατασκευή του αγωγού, τροφοδότησε με φθηνό αέριο την Γερμανία ‘μόλις 5 $’ το γιγατζαουλ, ενώ η Ελλάδα το προμηθεύεται με 13,5$. Με φθηνή ενέργεια η Γερμανία υπεταξε οικονομικά τον Νότο και τώρα με τον διαχρονικό και στρατηγικό σύμμαχο της την Τουρκία , προσπαθεί να κερδίσει και την μάχη των αγωγών.

-Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι τεράστιες για την Ελλάδα. Πρωτίστως όμως απαιτούνται ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και αποφασιστικότητα, διότι η επίκληση του Διεθνούς δικαίου είναι κενό γράμμα , καθόσον σύμφωνα με την Θουκυδίδειο λογική, ο ισχυρός επιβάλει ότι του επιτρέπει η δύναμη του και ο ασθενής παραχωρεί ότι του επιβάλει η αδυναμία του.
-Τόνισε ότι αποδεχόμαστε τις ψυχολογικές επιχειρήσεις και τον υβριδικό πολεμο που μας κάνουν οι Τούρκοι με το δίλημμα " Τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο;",την στιγμή που 138 χώρες έχουν ανακηρύξει την ΑΟΖ με την πιο πρόσφατη αυτή του Μαρόκου.
-Η χάρτα των Ηνωμένων Εθνών στο άρθρο 50 αναφέρει ότι όταν απειλείσαι κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει την αποστρατικοποίηση των νησιών αντίθετα επιβάλλεται η θωράκιση τους.
-Η στάση μας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής μοιάζει με το εκκρεμές... "αιωρείται αλλά δεν σταθεροποιείται".
-Πρέπει να φέρουμε την Ευρώπη προ των ευθυνών της καθώς η ίδια δεν μπορεί να επιβάλλει την βούληση της ελλείψει Ευρωπαϊκού στρατού.
-Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην απόφαση του Εφετείου Θράκης που επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 χρόνων διότι βοηθούσε Σύρους πρόσφυγες να φύγουν από την Ελλάδα και να γυρίσουν στην Τουρκία έναντι του ποσού των 200 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου