Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Άστε την Χάγη και το Αιγαίο στην... ησυχία τους: Διότι η Ελλάδα θα δώσει και η Τουρκία θα πάρει...

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
"Αν πας στην Χάγη και διαπραγμάτευση στο Αιγαίο δίχως επέκταση χωρικών υδάτων και ανακήρυξη ΑΟΖ η Ελλάδα τότε θα δώσει και η Τουρκία θα πάρει…

Τα αλλά είναι υπεκφυγές για να μη χαρακτηριστεί αλλιώς , όπως αυτά που μας λέγανε για τις Πρέσπας ότι τους την επιβάλανε και καλά ..."
Η συζήτηση που ξεκίνησε για την παραπομπή στη Χάγη των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο, είναι παραπλανητική, και την ίδια στιγμή είναι και επικίνδυνη. Και ΔΕΝ πρόκειται για διαφορές, όπως διαβάζω στα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά για παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας.
  • Κατά τη γνώμη μου η συζήτηση εξυπηρετεί το αφήγημα της αθηναϊκής ελίτ και των νεοφιλελεύθερων που μπορεί κανείς να ανακαλύψει σε όλα τα πολιτικά κόμματα εκτός του ΚΚΕ, και η οποία (ελίτ) πάντα στοχεύει σε ένα «οποιονδήποτε συμβιβασμό» ακόμα και αν αυτός αποβεί εις βάρος της Ελλάδας.
Από την Τουρκία, πόσο μάλλον από τη σημερινή εθνικιστική κυβέρνησή της, η Αθήνα δεν μπορεί να περιμένει τίποτα θετικό για τη χώρα μας. Τα τουρκικά σχέδια είναι γνωστά -άλλωστε ο Ταγίπ Ερντογάν δεν τα έχει κρύψει ποτέ. Τι βασικά απαιτεί η Άγκυρα; Μα το μοίρασμα του Αιγαίου… Και στην ουσία την παράδοση της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου