Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Οι 10 σπουδαιότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Ελλάδα τη δεκαετία 2010-2019

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.: 
Είναι αδιανόητο να μην υφίσταται υποτυπώδης έστω αγροτική οδός,για να επισκεφτείς το λόφο Κάστα στην Αμφίπολη..
Είναι ακόμη πιο μεγάλη πρόκληση η σε άθλια κατάσταση Εθνική οδός για να μετάβεις στην πρωτεύουσα των Μακεδόνων την αρχαία Πέλλα και ακολούθως να συνδεθεί με την Βέργινα- Δίον ενώ τα κονδύλια του ΕΣΠΑ έχουν σοβαρή υστέρηση εκταμίευσης με κίνδυνο να χαθούν..
Δεν χρειάζεται μνεία, για την εμμονική καθυστέρηση ολοκλήρωσης του μέτρο Θεσσαλονίκης με πρόσχημα τα αρχαία της Ερμού...
Τι τους εμποδίζει να παρακαμφθούν με διάνοιξη παράπλευρης σήραγγας και να γίνουν απρόσκοπτα οι αρχαιολογικές εργασίες..ώστε να έχουν οι πολίτες της δεύτερης πολυπληθέστερης πόλης στοιχειώδη μέσα μαζικής μεταφοράς!!
Η επιλογή των πιο σηµαντικών αρχαιολογικών ανακαλύψεων της δεκαετίας που εκπνέει σε λίγες μέρες θα µπορούσε κάλλιστα να διευρυνθεί ή και να διαφοροποιηθεί, γι' αυτό και η κατάταξή δεν έχει γίνει µε σειρά σπουδαιότητας. Αυτό θα το κάνει ο χρόνος και η μελέτη αυτών τα επόμενα χρόνια. Πάντως, είτε επρόκειτο για τυχαίο εύρημα είτε για προϊόν συστηματικής ανασκαφής, οι συγκεκριμένες ανακαλύψεις άλλαξαν εν πολλοίς το αρχαιολογικό τοπίο όπως το ξέραμε.
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:m.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου