Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Δεν επιτρέπεται να θίγουνε άλλο την εθνική υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Έλληνα (βίντεο)


     Την 11-12-2019 σε συνέντευξη που παραχώρησε ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 88,6 fm της Καβάλας αναφέρθηκε στο ζήτημα της συμφωνίας μεταξυ της Τουρκίας και της Λιβύης και στο γεγονός ότι η Αθήνα εξακολουθεί να αναγνωρίζει  την «Κυβέρνηση» της Τρίπολης και όχι την Κυβέρνηση του Στρατηγού Χαφτάρ,τον οποίο αναγνωρίζουν φίλες και σύμμαχες προς την Ελλάδα χώρες, όπως η Αίγυπτος , τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία αλλά και η Ρωσία.
Ετσι η Κυβέρνηση της ΝΔ, γνωρίζει και αναγνωρίζει τον ρόλο  της λιβυκής «κυβέρνησης» και άρα δεν αίρει την διπλωματική  υποστήριξη σε αυτήν, ούτε αναγνωρίζει  την φιλελληνική πολιτική του στρατηγού Χαφταρ, αντιπάλου της κυβέρνησης της Τρίπολης. 
Πόσο συνάγει αυτή η πολιτική με τα συμφέροντα της  χώρας;


    Όσο αφορά την συμφωνία των Πρεσπών ο στρατηγός Φράγκος Φ. διατύπωσε την άποψη ότι από την στιγμή που ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζει τα δεινά που φέρνει η Συμφωνία των Πρεσπών, επιμένει  πως «Πρέπει να την σεβαστούμε», ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει άμεση αποδέσμευση από την συνθήκη «αναγνώρισης του αλυτρωτισμού», επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως στο εσωτερικό της ΝΔ τα πράγματα δεν είναι «ρόδινα».
Επίσης έκανε ξεχωριστή αναφορά στην δηλωση του κ. Σαμαρα ότι δηλαδή «η Ελλάδα υφίσταται πλέον έναν άτυπο  λαθροεποικισμό» και γι' άυτον  τον λόγο , όπως είπε, δεν είναι ρατσιστές και ξενόφοβοι στις τοπικές κοινωνίες . Μίλησε, επίσης, για τους «κονδυλοφόρους» του Συριζα που  αποκαλούν αυτές τις απόψεις ως «ακροδεξιές» και παραλλήλισε τις απόψεις της κυβέρνησης στο ζήτημα με αυτές που εκφράζει ο Εμανουελ  Μακρόν. «Είναι ακροδεξιός ο Μακρόν;» διερωτήθηκε χαρακτηρίστηκα ο  πρώην Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η κοινωνία βράζει.
     Για την κρίση των Ιμίων επισήμανε ότι  στην ανατολή του  1996 η Ελλάδα βρέθηκε ανέτοιμη  στην μεγαλύτερη στρατιωτική πρόκληση μετά το 1974, η έκβαση της οποίας μπορεί να έδινε οριστικό τέλος στις φανταστικές θεωρίες του «Στρατηγικού Βάθους» και της «Οθωμανικής κληρονομιάς» από τους Τούρκους .
    Επίσης ανέφερε ότι η Ελλάδα ποτε δεν αποφάσισε να κάνει Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και οταν το έκανε "Ω του θαύματος" βρήκε το κ. Ντόκο ο οποίος δύο ημέρες πριν ανακοινωθεί το παράτυπο σύμφωνο Τουρκίας- Λιβύης για την ΑΟΖ, να λέει για συγκυριαρχία και συνεκμετάλλευση. Εάν αυτός δεν έπρεπε να παυθεί αυτόματα...καθώς δεν τον όρισε ο Ελληνικός λαός αλλα ο κ. Πρωθυπουργος.
     "Είναι ανέκδοτο να συζητούν οι Υπουργοί Άμυνας για ΜΟΕ".

       Το 1977 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα με την Ιταλία..
Στις 14 Σεπτεμβρίου ο κύριος Τσίπρα συναντήθηκε με τον ομόλογο του στην Κέρκυρα καμία αναφορά για την ανακήρυξη της ΑΟΖ..
Σημειώνεται ότι η έκταση είναι η ίδια 200 ναυτικά μίλια από τα χωρικά ύδατα διαφέρουν στο ότι η ΑΟΖ περιλαμβάνει εκτός της επιφάνειας του βυθού και το υπέδαφος το ύδωρ της θάλασσας και το άνωθεν αυτού για να βάλεις π.χ. ανεμογεννήτριες.
Προ δεκαημέρου ο κύριος Μητσοτάκης πήγε στη Ρώμη ουδεμία παρέμβαση για συμφωνία ΑΟΖ..
Η Ιταλία ζητά απλά ο ενάλιος στόλος της να ψαρεύει και στην Ελληνική ΑΟΖ. Συγκατάνευσε να ψαρεύουμε και εμείς και αυτοί σε Ελληνική και Ιταλική ΑΟΖ τι Ε.Ε είμαστε ..
Μαλώσαμε το Μακρόν που έκοψε την έναρξη συνομιλιών με την Αλβανία αντί να τους ξεκαθαρίσουμε δεν μπαίνετε αν δεν αναγνωρίσετε τα Διαποντια νησιά 9 με 20 ναυτικά μαλλιά βόρεια της Κέρκυρας ότι έχουν χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα και να μην αλλοιωθεί ζουν με την Άγκυρα, όπου βρίσκεται ο Αλβανός Π/Θ και ζητά βοήθεια ενώ η Ελλάδα τους έστειλε πρώτη βοήθεια μετά το σεισμό!!
    Η πολιτική ατολμία της τότε κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Κώστα Σημίτη ενίσχυσε την βουλιμία του τούρκικου πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου, το οποίο υποστήριξε με διάφορα μυθεύματα τη θεωρία των «Γκρίζων -Ζώνων» στο Αιγαίο προκειμένου να εγείρει διεκδικήσεις επί του ζωτικού χώρου της Ελλάδας και των νησιών της και ταυτοχρόνως , άφησε πίσω τρείς νεκρούς  αξιωματικούς .
   Αναφέρθηκε στο Σύμφωνο Μαδρίτης που υπογράφη στις 8 Ιουλίου 1997 και οπου η Τουρκία αναγνωρίζεται να έχει “National Interesting” Εθνικά Συμφέροντα στο Αιγαίο και στο οποίο,οπως  είχε συμφωνηθεί οι δύο χώρες θα αναλάμβαναν να προωθήσουν διμερείς σχέσεις που θα βασίζονται σε:
-Αμοιβαία δέσμευση για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεχή ανάπτυξη σχέσης καλής γειτονίας.
-Σεβασμό της κυριαρχίας της κάθε χώρας.
-Σεβασμό των Αρχών του  Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών.
-Σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία της .
-Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις  οφειλόμενες σε παρεξήγηση .
-Δέσμευση των διαφορών τους με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς της χρήση βίας και την απειλή βίας.

Το πολιτικό σύστημα της χώρας, παρακολουθεί  ανίκανο ουσιαστικά τις αρνητικές εξελίξεις στα εθνικά θέματα,αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του με τις διαχρονικά άφρονες επιλογές του,έντρομο και ανήσυχο όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και για το μέλλον του.
Τελος για άλλη μια φορά σημείωσε ότι  «υπερβολική ψυχραιμία» δηλώνει τελικά τουρκοφοβια και ηττοπάθεια.. 
Επιβάλλεται:
-ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.
-Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΛΙΒΥΗΣ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΟΣ.
-ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
-ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΧΑΦΤΑΡ.. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΕ.
ΑΜΕΣΑ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΝΑ ΠΛΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ.
-ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ,ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑΣ..
ΕΝΩ ΩΦΕΙΛΕ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.!!!
-Ο ΔΚΤΗΣ ΤΩΝ ΜΙΡΑΖ F-5 ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 5.000 ΚΛΙΝΩΝ
-Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ..









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου