Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

No comments...

Παναγιωτόπουλος: Να τηρήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών
Μ.Βαρβιτσίωτης: Η συμφωνία των Πρεσπών έλυσε σε μεγάλο βαθμό τα ζητήματα με την Β.Μακεδονία 
Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή στον τομέα της Άμυνας, εξήγησε ο νέος Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας
από το βήμα του συνεδρίου του Economist.
«Δεν μας αρέσει να προκαλούμαστε, ούτε να προκαλούμε ως χώρα. Είμαστε όλοι στρατιώτες της Ελλάδος», επσήμανε μεταξύ άλλων, ο νέος Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο συνέδριο Economist.
 «Μας ανησυχεί αλλά δεν μας φοβίζει η επιθετική ρητορική της Τουρκίας», υπογράμμισε.
Επιπλέον επισήμανε τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας στο μεταναστευτικό: «Παραμένουμε το κρίσιμο θαλάσσιο σύνορο της Ευρώπης. Η Ελλάδα θα είναι το πρώτο σημείο υποδοχής των μεταναστευτικών ροών».
Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για τη Λιβύη για την ένταση στα Βαλκάνια «αλλά είμαστε ψύχραιμοι», πρόσθεσε. Την ευρύτερη εικόνα , συνθέτουν, όπως είπε, το «μεσανατολικό προβλημα και η διαιώνιση του κυπριακού προβλήματος, φαινόμενα θρησκευτικού φονταμενταλισμού»
Την ίδια στιγμή, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών τόνισε:
«Για να σταθεί η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει τα δύο μέρη της να τηρήσουν με προσήλωση τους όρους της, ώστε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».
Επιπλέον χαρακτήρισε ως πηγή σταθερότητας τα Βαλκάνια και «για αυτό χρειάζονται οι καλές σχέσεις και η αγαστή συνεργασία μεταξύ των χωρών».
Μ.Βαρβιτσίωτης: Η συμφωνία των Πρεσπών έλυσε σε μεγάλο βαθμό τα ζητήματα με την Β.Μακεδονία 

Περισσότερα δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου