Τούρκος υποψήφιος που συμμετείχε στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών στην Ελλάδα περίμενε στήριξη, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.


Στην Ελλάδα ο δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών έγινε στις 2 Ιουνίου ημέρα Κυριακή. Τα εκλογικά αποτελέσματα έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον Δήμο Ιάσμου στην Δυτική Θράκη.
Οι εκλογές στην Ελλάδα πάνε την Κυριακή για τον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών στην κάλπη. Στην Δυτική Θράκη όπου υπάρχει πυκνός πληθυσμός τουρκικής μειονότητας υπάρχει ενθουσιασμός για τις εκλογές.
Στην περιοχή όπου ο πληθυσμός των Ελλήνων είναι στο 30%, έχει μεγάλη σημασία οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης να πάνε στην κάλπη.
Στον Ίασμο όπου οι εκλογές πέρασαν με συγκρούσεις, θα ανταγωνιστούν ένας Τούρκος και ένας Έλληνας υποψήφιος.Για τον Δήμο Ιάσμου ανταγωνίζονται ο συνδυασμός ΕΜΠΡΟΣ του Τούρκου υποψήφιου Οντέρ Μουμίν και ο συνδυασμός του Έλληνα υποψηφίου Κυριάκου Αμούτζα. Ο Οντέρ Μουμίν που πέρασε στο δεύτερο γύρο προσδοκεί την στήριξη της τουρκικής μειονότητας. Ο στόχος του Τούρκου υποψηφίου Οντέρ Μουμίν που κάνει έκκληση προς τους ομογενείς να τον στηρίξουν, είναι να πάρει περισσότερο από το 70% των ψήφων.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν δήλωσε: “Εμείς ως συνδυασμός πετύχαμε κάτι για πρώτη φορά στον Δήμο ιάσμου. Αντίθετα με τις εκλογές του 2010 και του 2014, για πρώτη φορά ένας τουρκικός συνδυασμός ολοκλήρωσε την πρώτη εβδομάδα με ποσοστό 43%. Με αυτή την αφορμή επιθυμώ να ευχαριστήσω εγκάρδια τους αδερφούς μου που έδειξαν την ευαρέσκειά τους σε αυτόν τον συνδυασμό. Επιθυμώ να αναφέρω πως στο επόμενο στάδιο, στην επόμενη διοίκηση, όλοι μαζί με ενότητα και ομοψυχία θα υπηρετήσουμε την περιοχή μας θα υπηρετήσουμε τον Δήμο ιάσμου.”

Ο Μουμίν είπε: Λίγος χρόνος έμεινε μέχρι την Κυριακή. Εγώ επιθυμώ από δω να απευθυνθώ στους αδελφούς μου που μένουνε στην ξενιτιά, ιδιαίτερα απευθύνομαι στους αδελφούς μου που ζούνε στην Προύσα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Αγκυρα στη Σμύρνη και στην Ανδριανούπολη. Τους καλώ πάλι την Κυριακή στον Ίασμο να στηρίξουν εμάς, τον συνδυασμό Εμπρός και να γεμίσουν τις κάλπες. Πιστεύω πως με αυτή την αφορμή όλοι μαζί ως συνδυασμός Εμπρός θα γράψουμε ιστορία στον Δήμο Ιάσμου. Μέχρι τώρα υπάρχει ένα ποσοστό ψήφων στο οποίο δεν έχει φτάσει κανείς, έχουμε ως στόχο και εγώ πιστεύω πως θα φτάσουμε το ποσοστό του 71,5%.” .
“Εμείς ως συνδυασμός εδώ και πολλά χρόνια είμαστε εκπρόσωποι του αγώνα”
Ο νυν Τούρκος δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καδή επίσης στήριξε τον Οντέρ Μουμίν.
Ο Καδη δήλωσε: “Εμείς ως συνδυασμός, ξέρετε εδώ και πολλά χρόνια είμαστε εκπρόσωποι του αγώνα. Πάντοτε λέμε πως στον Δήμο Ιάσμου πρέπει να υπάρχει Τούρκος δήμαρχος. προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι και η επιλογή μας ως συνδυασμός. Ξέρω την ευαισθησία των ανθρώπων της μειονότητας σε αυτό το θέμα. Γνωρίζω πως οι άνθρωποι που ψήφισαν τον συνδυασμό μας θα φερθούν σε αυτό το θέμα με ευαισθησία θα πράξουν τα δέοντα και θα ψηφίσουν τον Τούρκο υποψήφιο δήμαρχο. Αυτό του συμβολαίου και εγώ να κάνουν”.
tourkikanea.gr