Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Βίντεο: Στην Αθήνα με καθυστέρηση το Άγιο Φως - «Αλαλούμ» με την μεταφορά του!

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε στις 20:15 το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα την ελληνική αποστολή με το Άγιο Φως- Προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο, δίχως ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, να δώσει εξηγήσεις για τις αλλαγές στο πρόγραμμα - «Μπάχαλο» και με την μεταφορά του Φωτός από την Ελευσίνα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Δυσαρέσκεια στους εκκλησιαστικούς κύκλους 


Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, την 112η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε στις 20:15 το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα την αποστολή της ελληνικής πολιτείας με το Άγιο Φως.

Το Άγιο Φως μετέφερε στην Αθήνα ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου εν Ελλάδι κ. Δαμιανός, ενώ η υποδοχή του πραγματοποιήθηκε με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια το Άγιο Φως είχε προγραμματιστεί να μεταφερθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξίδευε σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Aυτό ωστόσο, ως προς το πρώτο σκέλος τουλάχιστον, δεν συνέβη. Το ιδιωτικό ελικόπτερο που είχε προγραμματιστεί να πετάξει από την Ελευσίνα προς το «Ελ. Βενιζέλος» δεν απογειώθηκε τελικά, λόγω προχωρημένης ώρας, καθώς καθυστέρησε η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους από το Τελ Αβίβ. Έτσι, το Φως μεταφέρθηκε οδικώς στον διεθνή αερολιμένα, για να παραληφθεί από τα αεροσκάφη που το μετέφεραν στην υπόλοιπη χώρα.
 ΠΗΓΗ:.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου