Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Νεα επιστημονική μελέτη__εθνική ταυτότητα Ελλήνων

Αγαπητοί φίλοι!
Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού - ΚΕΠ είναι στην ευχάριστη θέση να προωθήσει ενημέρωση σχετικά με επιστημονική μελέτη ταυτότητας των Ελλήνων, που διαμένουν σε διάφορα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας και καλεί όλους, όσους επιθυμούν, να ανταποκριθούν και να συμπληρώσουν κατωτέρω ερωτηματολόγιο:
Η μελέτη διεξάγεται από την προπτυχιακή ομογενή φοιτήτρια Ταμάρα Καζαντζίδου, υπό την επιστημονική καθοδήγηση της διδάκτορος ψυχολογίας στο Κρατικό Πανμεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών της Ρωσίας Βασιλίσας Όρεστοβα.  
Καλούμε να μετάσχουν στη μελέτη Έλληνες που ζουν σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ειδική ομάδα στη μελέτη θα αποτελέσουν οι Έλληνες, που είναι εγκατεστημένοι στην Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών – ΚΑΚ,  και οι Έλληνες που στο παρελθόν έζησαν στην επικράτεια της πρώην ΕΣΣΔ και επέστρεψαν στην ιστορική τους πατρίδα. Έναν από τους στόχους της έρευνας αποτελεί η μελέτη της ταυτότητας των Ελλήνων του Πόντου, δηλαδή εκείνης της ομάδας Ελλήνων, που στην ιστορία αναγκάστηκε
να αλλάξει τόπους διαμονής και εγκατάστασης, να προσαρμοστεί σε άλλους πολιτισμούς, αλλά, ταυτόχρονα, να διατηρήσει την εθνική της ταυτότητα. Οι μελέτες αυτών των ομάδων παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τους μηχανισμούς κοινωνικοποίησης σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, καθώς και για τη διαμόρφωση και διατήρηση της εθνικής ταυτότητας σε έναν πολυεθνικό κόσμο.
Τα ερευνητικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και θα παρουσιαστούν στα σημαντικότερα επιστημονικά συνέδρια στην ψυχολογία, ενώ θα προσελκύσουν την προσοχή του κοινού στην ελληνική διασπορά και την ιστορία της. Θα χαρούμε να μοιραστούμε τα αποτελέσματα της έρευνας, θα είναι ανοικτά και προσβάσιμα στην ελληνική διασπορά και στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.
Παρακαλούμε να συνδράμετε καιθ να μετάσχετε στην έρευνα για την κοινωνική ταυτότητα των Ελλήνων με την συμπλήρωση ερωτηματολογίου στα ρωσικά ή ελληνικά. Η συμμετοχή σας είναι πολύ σημαντική για εμάς!
Παρατίθεται ερωτηματολόγιο στη ρωσική: https://goo.gl/forms/8UShjjW6pf4Q6eMB3
Παρατίθεται ερωτηματολόγιο στην ελληνική:  https://goo.gl/forms/gptQidk3khvt7fM22
Καλούμε να στηρίξετε το ερευνητικό εγχείρημα της ομογενούς μας
Ταμάρας Καζαντζίδου !!!

Με εκτίμηση          

Θεοδώρα Γιαννίτση,
διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού -Κ.Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου