Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΒΟΜΒΑ από Κοτζιά: «Η Τουρκία έχει ΑΟΖ, πρέπει να μπει στο ενεργειακό παιχνίδι!»

Φ.Φράγκος: Το ΠΡΑΤΤΩ μίλησε
για τα Ε/Τ και ΑΟΖ ατυχώς αλοιμονο μας, γιατί διαπράττει μόνον δικην «λαγού» την επερχόμενη ενδοτική εξωτερική πολιτική του «κατευνασμού»,που ποτε δεν ημερεψε το αρπακτικό δηλ τον  «γκρίζο λύκο»..

Αποδεχόμαστε τετελεσμένα στο Αιγαίο; Οι δηλώσεις Κοτζιά που έλαβαν χώρα στους Δελφούς πριν δύο ημέρες προκαλούν προβληματισμό. Πρόκειται για το άτομο που ήταν επικεφαλής του Ελληνικού ΥΠΕΞ και άρα τα όσα λέει έχουν βαρύτητα.
Σίγουρα η ρουκέτα που πέταξε δεν ήταν τυχαία. Μέτα από όσα έχουν γίνει και με τα Σκόπια, δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη, εάν έβαζε η Αθήνα στο ενεργειακό παιχνίδι και την Άγκυρα.
Τι δήλωσε ο Ν. Κοτζιάς:

Μαργαριτάρια» μοίρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Μεταξύ άλλων ο ίδιος ανέφερε πως: «Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι η Τουρκία δεν έχει ΑΟΖ», ενώ ο ίδιος δήλωσε οπαδός μιας ευρωπαΐκής Τουρκίας.
«Είμαι οπαδός μιας ευρωπαΐκής Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, ενώ σχετικά με τον Τούρκο Πρόεδρο υποστήριξε «Ο Ερντογάν ταλαντεύεται μεταξύ των δύο δρόμων… της ευρωπαϊκής Τουρκίας και της μοναρχίας».
Ενέργεια – Φυσικό αέριο – Κυπριακή ΑΟΖ
Σχετικά με το μείζον θέμα της ενέργειας και των αποθεμάτων φυσικού αερίου ο κ. Κοτζιάς παραδέχτηκε πως «βρίσκουμε ενέργεια», ενώ έκανε λόγο περί μεταφοράς των πόρων υπογραμμίζοντας ότι:
«Βρίσκουμε σε ενέργεια, πρέπει να την μεταφέρουμε προς την δύση.».
Και συνέχισε:
«Πρέπει να διασφαλίσουμε την συμμετοχή της Τουρκίας στις εκεί εμπορικές εξελίξεις (Κυπριακή ΑΟΖ). Αυτό πρέπει να γίνει με έναν δίκαιο τρόπο. Εάν προσπαθήσουμε να πάρουμε τα πάντα για τον εαυτό μας τότε ενδεχομένως θα βιώσουμε μία μεγάλη απογοήτευση.»
Τι συγκεκριμένες δηλώσεις τις πήραν τα μεγαλύτερα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία εδώ και δύο ημέρες πανηγυρίζουν όπως μπορείτε να δείτε:
Δείτε τι αναφέρει η SABAH 
ΠΗΓΗ: difernews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου