Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821.

Φραγκούλης Φράγκος: Αγαπητοι φίλοι  Ελληνιδες και Ελληνες Χρόνια Πολλά!!
 Είθισται στα πλαίσια του εορτασμού της Επαναστασης του 1821 και τον Ευαγγελισμο της Θεοτόκου Παναγιας να προβαίνουμε σε διθυράμβους και όχι άδικα..
     Ποσό άκαιρη είναι αυτή η έπαρση του Έλληνα σήμερα, όταν στο Σύνταγμα των Ελλήνων άρθρο 3 έπρεπε να καταργηθεί η ανεξιθρησκεία και να μεταβούμε εμεις του Ορθόδοξου  γένους στην ουδετεροθρησκει, γιατί το επέλεξε ο πρώτος  άθεος κυβερνήτης 15 αιωνες μετά  τον Ιούλιανο τον παραβάτη!!!
     Με την ίδια λογική του παραλόγου εκχώρησε κυριαρχία, γλώσσα και πολιτισμό  με την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ με σπουδή μειοδοτεί σε Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο για να κατευνάσει ποιους, τους Τούρκους..
     Ποια η απογοήτευση των αγωνιστών του ‘21, που θυσιάστηκαν για «Του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατριδος την Ελευθερια» ωστε να ειμαστε ελεύθεροι εμείς, που ατυχως ενδίδουμε στου εθνομηδενιστές-καταστροφείς της Ελλαδος.
     Ένα πολύ διδακτικό και επίκαιρο απόσπασμα από το μεγάλο Χαλίλ Γκιμπράν,ας μας προβληματίσει αυτές τις δύσκολες μέρες, που κάποιοι επιχειρούν να διχάσουν τον Ελληνικό λαό και ας μας κάνει να σκεφτούμε...
«Φίλοι μου,
Να λυπάστε το έθνος που είναι γεμάτο θρησκεία κι άδειο από πνευματικότητα.
Να λυπάστε το έθνος που φορά ένα ρούχο που δεν το έχει υφάνει, που τρώει ψωμί που δεν το έχει θερίσει και πίνει κρασί που δεν έχει τρέξει από το πατητήρι του.
Να λυπάστε το έθνος που αποκαλεί τον βίαιο άνθρωπο ήρωα, και βλέπει το λαμπροφορεμένο κατακτητή γενναιόδωρο.
Να λυπάστε το έθνος που περιφρονεί το πάθος στ’ όνειρό του, κι ωστόσο γίνεται σκλάβος στο ξύπνιο του.
Να λυπάστε το έθνος που δεν υψώνει τη φωνή του, παρά μόνο σαν βρίσκεται σε κηδεία΄ δεν υπερηφανεύεται, παρά μόνο μέσα στα δικά του αρχαία μνημεία και δεν ξεσηκώνεται παρά μονάχα όταν ο λαιμός του βρίσκεται ανάμεσα στο σπαθί και στην πέτρα.
Να λυπάστε το έθνος που έχει μια αλεπού για κυβερνήτη, ένα ταχυδακτυλουργό για φιλόσοφο, και έχει μπαλωματήδες και μίμους για καλλιτέχνες.
Να λυπάστε το έθνος που υποδέχεται το νέο του κυβερνήτη με σαλπίσματα και τον αποχαιρετά με γιουχαΐσματα για να καλωσορίσει και πάλι άλλον με σαλπίσματα.
Να λυπάστε το έθνος που οι σοφοί του έχουν σιωπήσει από χρόνια και οι γενναίοι του άνδρες ακόμη δεν έχουν απογαλακτιστεί.
Να λυπάστε το έθνος που είναι χωρισμένο σε κομμάτια, και που κάθε κομμάτι θεωρεί τον εαυτό του έθνος».

 Ας μην λησμονούμε ότι:
 «Λίγοι Έλληνες  δύνανται να επιτύχουν πολλά, οι απανταχου Έλληνες τα παντα».
Ζητω η 25η Μαρτίου 1821.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου