Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Άρχισαν να «μαζεύουν» φακέλους από γραφεία στο ΥΠΕΘΑ;

Οι πολιτικές εξελίξεις που αναμένονται περνάνε μέσα από τις αλλαγές στη πολιτική ηγεσία του ΥΕΠΘΑ και όπως μαθαίνουμε έχουν ήδη ξεκινήσει να μαζεύονται φάκελοι από γραφεία 

Η γιορτή των Φώτων ήταν το σημείο ορόσημο για να μπουν από σήμερα σε τροχιά οι πολιτικές εξελίξεις που όλοι τις περιμένανε από την περίοδο των γιορτών. Άλλωστε  οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας τις εκμεταλλεύτηκαν για να γίνουν οι κατάλληλες διεργασίες και να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό
η πρώτη σχεδόν δεδομένη εξέλιξη θα είναι η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και του Πάνου Καμμένου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο οποίος αφού «αλώνισε» στρατόπεδα και πολεμικά πλοία αποχαιρετώντας τα στελέχη και το προσωπικό των ΕΔ οι πληροφορίες λένε ότι έχει δοθεί ήδη εντολή να μαζευτούν όλοι οι φάκελοι από το γραφείο του και μάλιστα άμεσα μέσα στην εβδομάδα.
Όπως φαίνεται το πρώτο χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Καμμένου και Τσίπρα το πολιτικό «διαζύγιο» λόγω Συμφωνίας των Πρεσπών να βγει τον Μάρτιο, οπότε και θα ερχότανε για κύρωση στη Βουλή, άλλαξε λόγω  έξωθεν υπερατλαντικών πιέσεων αλλά και εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων.
Από την πλευρά των Σκοπίων όπως φαίνεται το παιχνίδι έχει κριθεί οριστικά και μέχρι τις 18 Ιανουαρίου θα δούμε να φτάνει το θέμα της κύρωσης της Συμφωνίας στην ελληνική Βουλή για να ακολουθήσει μετά από λίγες ημέρες και το σχετικό νομοσχέδιο κύρωσης της ένταξης στο ΝΑΤΟ.
Άλλωστε από την κυβερνητική πλευρά φρόντισαν όλες τις προηγούμενες ημέρες να διοχετεύσουν το σενάριο ότι θα έρθει άμεσα στη Βουλή για κύρωση η Συμφωνία και θα προχωρήσει ταυτόχρονα ο απαιτούμενος μερικός ανασχηματισμός λόγω αποχώρησης των ΑΝΕΛ αλλά και των δύο υπουργών, υποψήφιων δημάρχων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το δήλωσε αρκετά ξεκάθαρα και σε προχθεσινή του συνέντευξη ένας εκ των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναδάκηςτονίζοντας ότι: Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια και «οπωσδήποτε μέσα στον Ιανουάριο» θα έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.
Είναι προφανές ότι τα όποια «τεχνικά» προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν σε ενδεχόμενη αποχώρησή του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και το ΥΠΕΘΑ έχουν λυθεί για τον Αλέξη Τσίπρα ή πολύ απλά πλέον δεν τον αφορούν. Με λίγα λόγια σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι πλέον μέχρι τέλος του Ιανουαρίου να έχουν ξεμπερδέψει και με την Συμφωνία και με τον Πάνο Καμμένο.
Κάτι που φυσικά γνωρίζει και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος και το έχει πάρει απόφαση και κοιτάζει πλέον να επικεντρωθεί στο κόμμα του το οποίο ένα μέρος του κινδυνεύει να «αυτομολήσει» προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά.
Δύσκολα θα ρίξει πάντως την κυβέρνηση, κάτι που λειτουργώντας σαν «λαγός», το περασμένο Σάββατο του το επισήμανε ο άσπονδος πλέον εχθρός του Νίκος Κοτζιάς, εξοργίζοντας τον Πάνο Καμμένο ανακοινώνοντας «ανένδοτο» αγώνα εναντίον του… μέσω twitter.
Οι εφεδρείες για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άλλωστε εδώ και καιρό και προετοιμάζονται να εμφανιστούν όταν κληθούν  για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες πλειοψηφίες και για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και σε περίπτωση πρότασης μομφής ή εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.
Εκτός συγκλονιστικών απροόπτων λοιπόν στο ΥΠΕΘΑ οι ημέρες προβλέπονται «καυτές» για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Δεν είναι μόνο οι Πάνος Καμμένος και Μαρία Κόλλια – Τσαρούχα που θα αποχωρήσουν και θα πρέπει να αντικατασταθούν αλλά και οι κρίσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στην ηγεσία των ΕΔ και οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν θα υπάρξουν αλλαγές και από ποιον.
Ελπίζουμε η χθεσινή ημέρα να τους «φώτισε» όλους γιατί η χώρα ειδικά στον τομέα των ΕΔ δεν έχει πολλά περιθώρια.
ΠΗΓΗ:www.armynow.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου