Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Οι νέοι κανόνες εμπλοκής της Ρωσίας στη Συρία αλλάζουν τη γεωπολιτική σκακιέρα

Η αποχώρηση των Πεζοναυτών των ΗΠΑ απο την Συρία που προβληματίζει.. 
Σχόλιο  του Στρατηγού Φράγκου 

Η αποχώρηση των χερσαίων δυνάμεων των  ΗΠΑ απο τη Συρία δεν έχει, για τους επισπεύδοντες μόνον αρνητικές συνέπειες στην Ανατολική Μεσόγειο,που ασφαλώς επηρεάζουν Κύπρο και Ελλάδα.
       Η ομαλότητα θα
επανέλθει στη Συρία, όταν υποχρεωτικά η Ρωσία του Πούτιν με το πρόσχημα, ότι στηρίζει τος Πρόεδρο Άσαντ θα ευθυγραμμισθεί με την Γαλλία στην προστασία των Κούρδων, άρα της εδαφικής ακεραιότητας της δορυφόρου Συριας, που ασφαλώς θα τους φέρει σε σύγκρουση με την Τουρκία του Ερντογαν..

     Το παιχνίδι της Αγκυρας με την αγορά των S-400 απο τη Ρωσία εκτιμάται, ότι παίρνει τελος με την  αγορά των Patriots απο τις ΗΠΑ.

    Έτσι εξηγείται η εγκαταλειψη των Κούρδων της Συρίας απο την Ουάσιγκτον  στις ορέξεις των ΤΕΔ, που υποτίθεται έλαβαν εντολή απο τον Τραμπ να συντρίψουν τα υπολείμματα της ISIS...

     Πρόδηλο ότι είναι καθαρά εμπορική πράξη, για  τόνωση της ελλειμματικής πολεμικής βιομηχανίας της Αμερικής που δέχεται πλήγμα απο την καθυστέρηση παραλαβής των 100JSF αεροσκαφών  F-35  απο την Άγκυρα και την επικείμενη αγορά τουλάχιστον 16 ΑΦ F-35b βραχειας απογειώσεως και κάθετου προσγείωσεως για το νεότευκτο αεροπλανοφόρο “TGS-ANADOLU”

      Η διασφάλιση της ειρήνης στη Συρία θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για το 10% περίπου των Ορθοδόξων Χριστιανών της Συρίας του εξόριστου Πατριαρχείου της Αντιοχείας στη Δαμασκό, που οπως αποκαλύπτουν οι Γκρίζοι Λυκοι του MHP (Milli Halk Parrisi) του Κομματος της Εθνικιστικης Δρασης,  το 4%  είναι Ελληνικής καταγωγής...
        Ως είναι γνωστόν, το Ελληνικό ΥΠΕΞ διαχρονικα δεν έχει επιδείξει ενδιαφέρον, όπως αντιστοίχως και για τον Ελληνισμό και τους Ορθοδόξους της Βορείου Ηπείρου, της Κωνσταντινούπολης - Ίμβρου και Τενέδου..
       Η Συρία δεν είναι Βαλκάνια,  αλλά Μέση Ανατολή, με ότι αυτό συνεπάγεται.
     Η Μόσχα έχει γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή.
Έτσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί η παρελκυστική πολιτική της προκειμένου να ορισθεί συνάντηση και να αποδεχθεί την Τουρκική διπλωματική αντιπροσωπεία στη Μόσχα  ως ισότιμο συνομιλητή, για το μέλλον των κατοικούντων  στην Συρια. (των  Αλεβηδων, των Σουνιτών, των Κούρδων κλπ.).
  Ο
Επιτιμος Αρχηγος ΓΕΣ

Φραγκουλης Φραγκος
          Στρατηγος ε.α.

Οι νέοι κανόνες εμπλοκής της Ρωσίας στη Συρία αλλάζουν τη γεωπολιτική σκακιέρα 

           Οι νέοι κανόνες εμπλοκής της Ρωσίας στη Συρία αλλάζουν τη γεωπολιτική σκακιέρα
Η Συρία θα υιοθετήσει έναν νέο κανόνα αντιπαράθεσης με το Ισραήλ τώρα που η Ρωσία έχει πάρει μια αυστηρότερη και σαφέστερη στάση στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και του «άξονα της αντίστασης».
Από δω και πέρα ​​η Δαμασκός θα απαντά  σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση.
Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στη Δαμασκό ανέφεραν ότι «η Συρία δεν θα διστάσει να χτυπήσει ένα ισραηλινό αεροδρόμιο, εάν το αεροδρόμιο της Δαμασκού στοχεύει και χτυπηθεί από το Ισραήλ.
Αυτό θα γίνει με τη συγκατάθεση του ρωσικού στρατού που εδρεύει στη Συρία.
Αυτή η πολιτική συριακή απόφαση βασίζεται στη σαφή θέση που έλαβε η Ρωσία στη Συρία μετά την κατάρριψη των αεροσκαφών της στις 18 Σεπτεμβρίου του 2018.
Το 2015, όταν ο ρωσικός στρατός έφτασε στη Συρία, ενημέρωσε τα ενδιαφερόμενα μέρη (Συρία, Ιράν και Ισραήλ) ότι δεν είχε καμία πρόθεση να παρέμβει στη σύγκρουση μεταξύ τους και της Χεζμπολάχ και ότι δεν θα εμπόδιζε τα αεροπλάνα του Τελ Αβίβ να βομβαρδίζουν τις στρατιωτικές συνοδείες της Χεζμπολάχ στο δρόμο προς το Λίβανο ή τις ιρανικές στρατιωτικές αποθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου