Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Οι προτάσεις του Στρατηγού Φράγκου για την ενίσχυση του θεσμού των εφέδρων, στο πλαίσιο του ενιαίου αμυντικού δόγματος, Ελλάδος-Κύπρου



           Αθήνα 20-12-2018

                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προσκεκλημένος, την Τετάρτη 19η Δεκεμβρίου στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Λ.Α.Ε.Δ.,του  Ινστιτούτου Στρατηγικών μελετών και του Πανελλήνιου συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων  της Ελλάδος και Κύπρου,  ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός ε.α, Φράγκος Φραγκούλης.

 Στο πλαίσιο της με θέμα «Ο  ρόλος των Εφέδρων Εθνοφυλάκων στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια της Χώρας» ο κ.Φράγκος κατέθεσε τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση  του ζητήματος της ενίσχυσης του θεσμού των εφέδρων στην αμυντική πολιτική του ενιαίου δόγματος. Ελλάδος-Κύπρου.

Ο κ.αρχηγός πρότεινε:

Οι Έλληνες έφεδροι κρισίμων ειδικοτήτων, που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, να επιστρατεύονται οικειοθελώς σε περίπτωση κρίσης.

Να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους κατά την επιταγή του  άρθρου 51 παράγραφος 4 του Συντάγματος.

Οι διαβιούντες στην Κύπρο Ελλαδίτες  έφεδροι, με διμερή συμφωνία να επανδρώνουν Μονάδες εφεδρείας και Εθνοφυλάκων.

Η θητεία να παραμείνει στους εννέα μήνες, αλλά να έχουν την δυνατότητα να  υπηρετήσουν οικειοθελώς δεκαπεντάμηνο και τους υπόλοιπους μήνες να λαμβάνουν αποζημίωση με τον κατώτερο οριζόμενο από τις κείμενες διατάξεις  μισθό

Να υπάρξει πλήρης αξιοποίηση των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων , καθώς και  συγκρότηση Μονάδων  Εφεδρείας- Εθνοφυλακής με κριτήρια ηλικιακά  ,για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών- ανορθόδοξων, εχθρικών.

Να γίνεται σύντομη και σε τακτικά διαστήματα επανεκπαίδευση των εφέδρων και των εθνοφυλάκων.

Σε δήλωση του, μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Στρατηγός Φράγκος τόνισε:

«Ο προυπολογισμός δαπανών των Ενόπλων μας  Δυνάμεων επιβάλλεται να αποδεσμευτεί των μνημονιακών περιορισμών . Πρέπει να υπάρξει  προτεραιότητα κάλυψης των λειτουργικών αναγκών καθώς και ενίσχυσης τους με στοχευμένο εξοπλιστικά προγράμματα. Απαραίτητη προτεραιότητα όλων η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων -Σωμάτων Ασφαλείας , καθώς και όλων των Ελλήνων

Το φρόνημα του λαού δεν προάγεται με απάλειψη της ιστορίας των Μακεδονικών Αγώνων, που γέμισε με αίμα ηρώων, όπως αυτό του εθνομάρτυρα Παύλου Μελά, την γη της ΜΙΑΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Ταπεινωτικές και αντεθνικές συμφωνίες, όπως αυτή των Πρεσπών, γράφτηκαν στις μαύρες σελίδες της πατρίδας μας, όμοιες με αυτές του Εφιάλτη και του Πήλιου Γούσιου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου