Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Είμαστε όλοι «βρωμιάρηδες Σκοπιανοί»;


Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμυνταίου υπήρξε ένταση μεταξύ του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας  κ. Βασίλη Μιχελάκη και μελών του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας, του Προέδρου Νίκου Μούλα και του κ. Γιάννη Πρώιου.

Ο κ. Μιχελάκης έσκισε τις αφίσες του Συλλόγου και ήρθε σε αντιπαράθεση με τα μέλη του Συλλόγου. Μέχρι εδώ θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα επεισόδιο έντασης, για το οποίο έχουμε άποψη, αλλά δεν είναι της παρούσης, προκειμένου να μην ξεφύγουμε από τον σκοπό της παρέμβασής μας.

Αυτό έχει σημασία είναι κάτι που «πέρασε στα ψιλά»… Τα μέλη του Συλλόγου καταγγέλλουν επώνυμα και εγγράφως στην σελίδα του Συλλόγου στο facebook ότι ο κ. Μιχελάκης τους αποκάλεσε «βρωμιάρηδες Σκοπιανούς»!

Δεν είναι απλώς μία πολύ σοβαρή καταγγελία, είναι μία καταγγελία για εθνική προδοσία ενός υψηλόβαθμου κρατικού λειτουργού και είναι απορίας άξιο πως πέρασε έτσι, χωρίς να ασχοληθεί κανείς μαζί της!

Θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε με πολύ λίγα λόγια γιατί θεωρούμε εθνική προδοσία έναν τέτοιο χαρακτηρισμό.

Ο κ. Μιχελάκης, εκ της θέσεώς του είναι ουσιαστικά εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στην περιοχή! Άρα η θέση του έχει βαρύνουσα σημασία! Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι η άποψη κάποιου που είπε μία κουβέντα πάνω στα νεύρα του… Εάν είναι αληθινή η καταγγελία των μελών του Συλλόγου, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου είπε «βρωμιάρηδες Σκοπιανούς» δύο Έλληνες πολίτες κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του, σε μία επίσημη ημερίδα που διοργάνωσε η υπηρεσία του!

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι: Εκστόμισε τέτοιον τερατώδη χαρακτηρισμό ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου σε δύο Έλληνες πολίτες;

Αν το έπραξε, προφανώς συμφωνεί με την άποψη του κ. Ζάεφ που μίλησε για μειονότητα της χώρας του στην Ελλάδα! Δηλαδή, ο εχθρός είναι εντός των πυλών και όχι προ αυτών! Προφανώς, εάν είπε κάτι τέτοιο, ο κ. Μιχελάκης μας θεωρεί όλους «βρωμιάρηδες Σκοπιανούς»…
 Αυτό είναι εθνική προδοσία! Ασυγχώρητη στον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον σε έναν υψηλόβαθμο κρατικό λειτουργό!

Κι ερχόμαστε στο δεύτερο σκέλος του προβλήματος. Γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς με αυτή την καταγγελία;

Πρώτα απ’ όλα οι φορείς άσκησης της τοπικής εξουσίας. Λέγεται ότι ο Δήμαρχος Αμυνταίου ήταν παρών στο περιστατικό, όπως και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Γιατί δεν βγήκαν να καταγγείλουν το γεγονός ή να καταγγείλουν τους εκπροσώπους του Συλλόγου για ψευδή κατηγορία στο πρόσωπο του κ. Μιχελάκη; Είναι πολύ σοβαρή κατηγορία για να κρύβονται οι μάρτυρες – εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Ήταν παρόντες και πρέπει να πάρουν θέση!

Εκτός εάν θεωρούν ότι δεν είναι σοβαρό το θέμα ή ότι είμαστε όλοι «βρωμιάρηδες Σκοπιανοί» ή ότι είναι καλύτερα να το αφήσουμε να περάσει χωρίς να ασχοληθούμε με το γεγονός επειδή ο κ. Μιχελάκης έχει σημαντική εξουσία ή ότι οι εκπρόσωποι του Συλλόγου είναι γραφικοί και ψεύτες. Ακόμα και στην τελευταία περίπτωση θεωρούμε σημαντικό να πάρουν θέση!

Το σενάριο να είπε κάτι τέτοιο ο κ. Μιχελάκης και να ψευδομαρτυρήσουν ο Δήμαρχος Αμυνταίου με τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το αντίθετο, επειδή συνεργάζονται με τον κ. Μιχελάκη, το θεωρούμε ανεπίτρεπτο ακόμη και ως σκέψη. Θα πρέπει να χάσουμε τον ύπνο μας εάν κάνουμε τέτοιες σκέψεις για τους εκπροσώπους μας!

Οι βουλευτές μας επίσης… Που είναι όταν προκύπτουν τέτοιες σοβαρές καταγγελίες; Μήπως έκαναν ενέργειες και δεν μας το είπαν; Μήπως αδιαφόρησαν; Μήπως έπρεπε να πάνε κατευθείαν στο Υπουργείο Εσωτερικών και να απαιτήσουν από τον Υπουργό να διενεργήσει ένορκη διοικητική εξέταση για την καταγγελία;
Είναι δεδομένο πως οποιοδήποτε σοβαρό κράτος θα είχε ήδη ξεκινήσει μία διαδικασία εξέτασης του θέματος…

Τέλος, επειδή πιστεύουμε ότι μας αξίζουν αυτοί που μας κυβερνούν και δεν θέλουμε να χαριστούμε σε κανέναν: που είναι όλοι οι πολίτες; Γιατί έχει μόνο 14 αντιδράσεις η ανάρτηση του Συλλόγου; Φοβάστε την εξουσία ρε γατάκια και δεν κάνετε ούτε ένα like; Γιατί δεν αναρωτήθηκε κανείς αν οι καταγγελίες των μελών του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας είναι αληθινές ή όχι; Γιατί δεν πήγε έστω και μία οργανωμένη ομάδα πολιτών στον Εισαγγελέα να διερευνήσει το θέμα;

Ξέρετε κάτι αγαπητοί συμπολίτες που αρέσκεστε να κουνάτε μεγάλες σημαίες στα συλλαλητήρια… εδώ θα φανεί ο πατριωτισμός σας! Βγείτε μπροστά για να καταγγείλετε το γεγονός και να διερευνηθεί σε βάθος εάν πρόκειται για πραγματικό γεγονός ή για άδικη κατηγορία! Αν ισχύει το πρώτο και δεν κουνηθεί το δυσκίνητο τέρας που λέγεται κρατικός μηχανισμός για να τιμωρήσει άμεσα και παραδειγματικά αυτό τον κρατικό λειτουργό που δρα – σύμφωνα πάντα με την καταγγελία και, φυσικά, με το σκεπτικό που αναπτύξαμε – ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
Γιώργος Μπλάγας
Χρυσάνθη Σπανδωνίδου
ΠΗΓΗ 

https://anapodoi.blogspot.com/2018/12/blog-post_81.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου