Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Αρχή του τέλους για την Τουρκία - Ουάσινγκτον: «Σύμμαχοί μας οι Κούρδοι» - Η Άγκυρα ξεσηκώνεται κατά των φυλακίων των ΗΠΑ στη Συρία


Πριν λίγο κοινωνικά δίκτυα ανέφεραν ότι Ουκρανός Α/ΓΕΝ Υποναύαρχος Ihor  Voronchenko έδωσε εντολή να τεθούν σε ύψιστη ετοιμότητα  μάχης οι  Ναυτικές Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Ο ίδιος φέρεται να έχει  δηλώσει ότι όλοι είναι έτοιμοι και προετοιμασμένοι για ενδεχόμενες στρατιωτικές συγκρούσεις με την Ρωσία για το θέμα της Θάλασσας του Αζώφ και των Στενών του Κέρτς τα οποία έχει μπλοκάρει η Μόσχα.
Επίσης γνωστή έγκυρη  αμυντική ιστοσελίδα αναφέρει ότι Ρώσοι Spetsanz  προετοιμάζονται για να επέμβουν κατά των ουκρανικών ναυτικών σκαφών.
Προς το παρόν αναφέρεται ότι οι ειδικές ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη φθάσει στην περιοχή με  ελικόπτερα που διαθέτουν συστήματα νυχτερινής όρασης στην γέφυρας του Kerch.
Αρκετά μεταφορικά ελικόπτερα  Mi-8 με κομάντος προσγειώθηκαν κοντά στο χωριό Zavetnoe.
Μια τοπική πηγή ανέφερε ότι η ρωσική πλευρά προετοιμάζει μια ειδική επιχείρηση για να καταλάβει τα πολεμικά πλοία της Ουκρανίας, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Κερτς , με την επιχείρηση να είναι  υπό την αιγίδα της ρωσικής εθνικής Φρουράς ή  Rosgvardia και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Αναμένεται ότι η «επιχείρηση-καταιγίδα”, όπως την ονομάζουν  μπορεί να ξεκινήσει νωρίς το πρωί και ο λόγος γι ‘αυτό θα είναι μια δικαστική απόφαση σε σχέση με την παράνομη  «διέλευση» των ρωσικών θαλάσσιων συνόρων από το πολεμικό ναυτικό  της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, η Ρωσία στέλνει αεροσκάφη και  επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 επί του σημείου όπου βρίσκονται τα πλοία του ουκρανικού ναυτικού .
Η Ρωσία έκλεισε επίσης το στενό του Κερτς με ένα  δεξαμενόπλοιο στη γέφυρα από την πλευρά της θάλασσας του Αζόφ.
Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε  ότι έκλεισε η  κυκλοφορία όλων των πλοίων, επικαλούμενο  τοπική λιμενική αρχή, λόγω των αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλεια των πλοίων.
Την ίδια στιγμή ρωσικά βομβαρδιστικά  Su-25 πετούν συνεχώς στην περιοχή των στενών του Kerch λόγω των ενεργειών του Ναυτικού της Ουκρανίας, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Περισσότερα αρχικη


«Ο Ουκρανός πρόεδρος Π. Πόροσενκο έδωσε προσωπικά  εντολή να παραβιαστούν  τα σύνορα της Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Πούτιν Δ. Πεσκώφ δημιουργώντας ένα συγκρουσιακό κλίμα.
Νωρίτερα το πρωί στις 7:00 π.μ., τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία παραβίασαν τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας και κατευθύνθηκαν προς το στενό του Κερτς.
Στις 11:30, δύο ακόμα ουκρανικά πολεμικά πλοία εισχώρησαν στο λιμάνι του Berdyansk, αλλά  ρωσικά πολεμικά σκάφη καθώς και εμπορικά πλοία  εμπόδισαν την πρόσβαση στο στενό.
Ποιος είναι πίσω από την πρόκληση.
Ο επικεφαλής κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσενώφ, δήλωσε ότι το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό βρίσκονταν πίσω από την πρόκληση ουκρανικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.
Το ουκρανικό ναυτικό ανακοίνωσε  ότι τα πλοία του πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη κίνηση από το λιμάνι της Οδησσού προς …την  θάλασσα του Αζώφ , όταν  ρωσικά πλοία της υπηρεσίας FSB τα εμπόδισαν.
Ειδικοί εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ έβαλαν του Ουκρανούς να δοκιμάσουν τα νεύρα των Ρώσων στην θάλασσα του Αζώφ, για να δουν και να μετρήσουν «αντιδράσεις».
Δεν νομίζουμε  όμως ότι το ουκρανικό ναυτικό μπορεί να κάνει οτιδήποτε στην περιοχή την οποία σημαδεύουν παράκτιοι πύραυλοι BASTION με τρομερή ισχύ και αποτελεσματικότητα, αλλά υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο την προβοκάτσιας με στόχο την …πιθανή εμπλοκή του ΝΑΤΟ.
Η Ουκρανία δεν ανήκει ναι μεν στην συμμαχία αλλά αποτελεί  χώρα «συνεργάτη» της,  και αυτό είναι αρκετό να εμπλέξει τις ΗΠΑ στην εσωτερική «αυλή» της Ρωσίας στην Μ.Θάλασσα.
Σύμφωνα με το άρθρο μας με τίτλο («Φωτιά» στη Μ.Θάλασσα: Σφοδρή σύγκρουση Ρωσίας-ΗΠΑ για την θάλασσα του Αζόφ – Στρατιωτικό μπλόκο στις βλέψεις Ουάσινγκτον-Κιέβου), πρώτοι είχαμε επισημάνει την άμεση εξάπλωση της «πυρκαγιάς» που προκλήθηκε από τους Τούρκους σε Α.Μεσόγειο και Αιγαίο, προς την Μαύρη θάλασσα λόγω της μεγάλης κόντρας ΗΠΑ-Ρωσίας.
Η Ρωσία είχε ανακοινώσει με όλες τις τιμές ότι θα μπλοκάρει κάθε προσπάθεια της Ουκρανίας να φιλοξενήσει στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα του Αζόφ, ειδικά με τα προτεινόμενα από τις ΗΠΑ αμερικανικά αντιτορπιλικά O.H.Perry.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ήταν κατηγορηματικός όταν δήλωσε ότι η διμερή αμυντική συμφωνία με την Ουκρανία απαγορεύει τις στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή γύρω από την Αζοφική θάλασσα χωρίς το πράσινο φως από τη Μόσχα.
«Τώρα, η Ουκρανία θέλει να διενεργήσει ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Αζοφική Θάλασσα, αλλά αυτό θα είναι αδύνατο να γίνει, διότι η συμφωνία με την Ουκρανία απαιτεί αμοιβαία συναίνεση για τη διέλευση των πολεμικών πλοίων στη περιοχή αυτή», είχε δηλώσει πρόσφατο ο Λαβρόφ σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Αν….λέμε…σύμφωνα με ένα  σενάριο, «το ΝΑΤΟ επέμβει στην περιοχή με οποιαδήποτε δικαιολογία” τότε η αντίδραση της Μόσχας θα είναι πραγματικά απείρως πολλαπλάσια,  λόγω ακριβώς της τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας της περιοχής  για την επιβίωση της ρωσικής ομοσπονδίας.

 

ΠΗΓΗ 

https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%bf%cf%85%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bd.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου