Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Πενήντα εννιά τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Αφρίν, πολίτες εκτοπίστηκαν

Προέλαση logo

Πενήντα εννιά (59) τούρκοι στρατιώτες και διακόσια εξήντα ένα (261) μέλη του φιλοτουρκικού ελεύθερου συριακού στρατού (“FSA”) έχουν σκοτωθεί στην περιοχή της Αφρίν στην Συρία από τον Ιανουάριο όπου και ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες, δήλωσε το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από τους σαράντα τέσσερις (44) τούρκους στρατιώτες όπως μεταδόθηκε απο τον οργανισμό, που έχει έδρα στο Λονδίνο, πριν από τέσσερις ημέρες. Την Παρασκευή η Τουρκία είχε θέσει τον αριθμό στους σαράντα ένα (41) νεκρούς.
Ο τουρκικός βομβαρδισμός πόλεων και χωρίων στην Αφρίν προκαλεί σημαντικές δυσχέρειες όσον αφορά την εκτόπιση του πληθυσμό και οδηγήσει σε φόβους οτι περίπου ενα εκατομμύριο άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είχαν μετακινήθηκαν απο άλλες εμπόλεμες περιοχές της Συρίας, να παγιδευτούν στην πόλη της Αφρίν καθώς πλησιάζουν οι τουρκικές δυνάμεις, δήλωσε το “SOHR”.
Το “SOHR” δήλωσε ότι διακόσια ενενήντα πέντε (295) μέλη των Δυνάμεων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (“YPG”) σκοτώθηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις. Την Δευτέρα η Τουρκία ανέφερε οτι δυο χιλιάδες επτακόσιοι εβδομήντα εφτά (2777) κούρδοι και τζιχαντιστές μαχητές είχαν “εξουδετερωθεί” απο την έναρξη της εισβολής, την 20η Ιανουαρίου.
Το “SOHR” μετέδωσε ότι εκατόν σαράντα εννιά (149) πολίτες είχαν σκοτωθεί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς, πυρά πυροβολικού και τις εκτελέσεις και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί. Η Τουρκία λέει οτι δεν υπάρχουν θάνατοι ή τραυματισμοί μεταξύ των πωλητών ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής της δράσης.
Η Τουρκία έχει φτάσει στην περιοχή Μπαφαλιούν στην Αφρίν, περίπου δώδεκα (12) χιλιόμετρα από την πόλη, δήλωσε το “SOHR”. Οι τουρκικές δυνάμεις ελέγχουν επίσης μεγάλα τμήματα της πόλης Ρατζού στην βορειοδυτική Αφρίν και κατάφεραν να εισέλθουν στην πόλη του Σεϊκχ Χανταντ. Ένας άλλος μεγαλύτερος οικισμός, η Μπουλμπούλ, καταλήφθηκε πριν από εβδομάδες, δήλωσε το «SOHR».
“Οι βίαιες συγκρούσεις συνοδεύονται από εκατοντάδες προσβολές της αεροπορίας, πυραύλων και οβίδων πυροβολικού οι οποίες έχουν ως στόχο τις περιοχές της Ρατζου και του Σεϊκχ Χαντίντ όπως επίσης και τα περίχωρα της Αφρίν, οι οποίες προκαλούν περαιτέρω καταστροφή και υλικές ζημιές στις περιουσίες των πολιτών και τις υποδομές”, δήλωσε το “SOHR”.
Απόδοση/Μετάφραση από το “Ahvalnews.Com” για την Προέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου