Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Δημοψήφισμα και παραίτηση Νίμιτς ζήτησε ο Φρ. Φράγκος που επιτέθηκε στην κυβέρνηση

Ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ ζήτησε ακόμα την αποπομπή του κ. Νιμιτς από την θέση του διαπραγματευτή, υποστηρίζοντας  πως χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος και τον…κ. Γιαννη Μπουτάρη.
Αλλά τι να περιμένεις από αυτόν τον θλιβερό δικηγόρο, που όπως μας αποκάλυψε ο στρατηγός, "πλούτισε διαπραγματευόμενος επί 25 χρόνια το Σκοπιανό". Τώρα πως πλούτισε από το Σκοπιανό ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ είναι ένα μυστήριο, αλλά οκ. Αυτός πλούτισε και "ο Μπουτάρης είναι άνθρωπος του Σόρος".


Κεντρικός ομιλητής στο ογκώδες συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη ήταν ο στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος μιλώντας εκτός κειμένου και καταχειροκροτούμενος από το πλήθος,  άσκησε επίθεση στην κυβέρνηση και ζήτησε δημοψήφισμα και στην Ελλάδα και στα Σκόπια.
Ο κ. Φράγκος επέκρινε τον πρωθυπουργό για τη δήλωσή του ότι είναι «μισός Μακεδόνας», την οποία ο κ. Τσίπρας συνόδευσε από την εκτίμηση ότι δεν είναι παράλογη μια σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. 
«Είναι μισοί Μακεδόνες γιατί θέλουν σύνθετη ονομασία... Γιατί πήγαν κατευθείαν στο μηδέν και δεν είπαν εμείς δεν υποχωρούμε με τίποτα» τόνισε ο Φραγκούλης Φράγκος και πρόσθεσε: «Θα μας βρουν μπροστά τους, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Δεν είμαστε έρμαια, δεν θα μας κάνουν αυτοί ό,τι θέλουν». 
 «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» είπε ο στρατηγός Φράγκος που έκανε λόγο για γυφτοσκοπιανούς.
Αίσθηση προκάλεσαν αποστροφές της ομιλίας του επίτιμου αρχηγού του ΓΕΣ κ.  Φράγκου Φραγκουλη ο οποίος, με μερίδα των συγκεντρωμένων να φωνάζει «είναι τρελός ο στρατηγός», καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης και της εν γένει πολιτικής ηγεσίας για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα, ενώ αξίωσε την διενέργεια δημοψηφίσματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Σκόπια.
Στη μεν χώρα μας με το ερώτημα εάν θα περιλαμβάνεται στο όνομα της ΠΓΔΜ ο όρος Μακεδονία, στην δε FYROM  για να δεσμευτούν  οι πολίτες της ότι στο όνομα της χώρας τους… δεν θα υπάρχει το «Μακεδονία»

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος, όπως είπε, 25 χρόνια που διαπραγματεύεται το θέμα πλούτισε και πρότεινε ένα έκτο όνομα για την ονομασία των Σκοπίων, το Monkey Macedonia (μαϊμού Μακεδονία).
Ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ ζήτησε ακόμα την αποπομπή του κ. Νιμιτς από την θέση του διαπραγματευτή, υποστηρίζοντας  πως χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος και τον…κ. Γιαννη Μπουτάρη.
Ο Στρατηγός εν αποστρατεία έστειλε επίσης μήνυμα τους Σκοπιανούς να γκρεμίσουν τα «αγάλματα- τερατουργήματα» που έχουν στηθεί στη γειτονική χώρα, αλλά και να αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου τους που έχει ονομαστεί «Μέγας Αλέξανδρος». Ζήτησε τέλος να δοθεί λύση «στο θέμα της αιρετικής σχησματικής εκκλησίας».
Έκλεισε δε την ομιλία του, σημειώνοντας: «Θα μας βρουν μπροστά τους με ότι σημαίνει αυτό, μέσα στα πλαίσια και τους κανόνες του Συντάγματος και της πραγματικής Δημοκρατίας. Φωνή λαού, οργή θεού».

Οι ομιλητές

Ο Παπανδρέας Κεφαλογιάννης, στη συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του, τόνισε ότι «Οι Κρήτες ήταν είναι και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για λευτεριά και αξιοπρέπεια. Για εμάς η Μακεδονία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας. Είναι η βόρεια προέκταση της Κρήτης. Στηρίζουμε έναν αγώνα καθαρό, μακρυά από εθνικιστικές φωνές».
«Ανταμωνουμε κάτω από τον ουρανό της Μακεδονίας μας για να δηλώσουμε ότι σεβόμαστε τα σπίτια μας, τις εκκλησίες μας, το χθες, το σήμερα και την ιστορία. Και φωνάζουμε δυνατά πως η Μακεδονία είναι ελληνική. Πέρα από συμφέροντα και ιδεοληψιες. Στάθηκαν οι μακεδονομαχοι ενώπιον του εχθρού. Την ιστορία τη γνωρίζουμε όλοι μας. Η υπόθεση της Άλωσης της Μακεδονίας ξεκινάει από πολύ παλιά, από το 1932. Έχουμε Θεό, έχουμε σημαία, έχουμε πολιτισμό, είμαστε φιλοξενοι και γνωρίζουμε την ουσία των λέξεων αλληλεγγύη και προσφορά. Είμαστε σήμερα εδώ στη σκιά του λευκού Πύργου για να διατρανώσουμε την αντίθεσήμας. Δεν δεχόμαστε να μας εμπαιζουν. Καλούμε κάθε πολιτικό να αναλογιστει αν η Ελλάδα μας αντέχει άλλη πληγή».
 Γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο να χρειάζεται να αναρωτιομαστε αν η Μακεδονία είναι ελληνική; Συγχαρητήρια σε όλους σας, ο αγώνας θα δικαιωθεί», τόνισε ο Ανέστης Οσιπίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης.
«Ως σαρακατσαναίοι είμαστε παρόντες στους αγώνες του Έθνους, ποτίσαμε με το αίμα μας τα βουνά της Μακεδονίας. Ο αγώνας τώρα αρχίζει, καλή αρχή», είπε ο Γιώργος Μουτσιάνας, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Σαρακατσαναίων.
«Εμείς οι γηγενείς ξέρουμε πολύ καλά ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Συλλέγουμε υπογραφές στο onomasia.gr», είπε ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσος.
«Είμαστε εδώ με όλα μας τα σωματεία για το αυτονόητο, δηλαδή να δηλώσουμε σε αυτούς που αποφασίζουν, ότι δεν παραχωρούμε τίποτα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων νομού Θεσσαλονίκης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Ελευθέριος Χατζόπουλος, είπε ότι «οι Πολιτιστικοί φορείς δεν έχουν καμία εξάρτηση από τα κόμματα, γι αυτό έχουν και λόγο και έργο. Να κάνουμε μνημόσυνο στη μνήμη όλων αυτών που θυσιαστηκαν για τη Μακεδονία. Οι πλαστογράφοι δεν μπορούν να επιβιώνουν ακόμη γιατί η ιστορία είναι εδώ. Όλοι μαζί προχωράμε», ενώ ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών σωματείων, τόνισε ότι «ενάντια στο ψέμα, την άρνηση, βρισκόμαστε εδώ για τη γη της Μακεδονίας που μας δέχθηκε φιλόξενα όταν οι δρόμοι του ξεριζωμου μας οδήγησαν εδώ. Υπερασπιζομαστε την αυταποδεικτη αλήθεια και η αλήθεια θα νικήσει το ψέμα».

Ο πρόεδρος Ομοσπονδίας δυτικομακεδονικών σωματείων υπογράμμισε «ευχαριστώ το θεό που με αξιωνει για δεύτερη φορά να βρίσκομαι σε μια τέτοια συγκέντρωση. Οι εκπρόσωποι της εκκλησίας βρίσκονται εδώ και δίνουν ξεχωριστό θάρρος στην ψυχή μας. Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος του Εθνικού της χρέους. Όχι ως φοβισμένα ανθρωπάκια, πιόνια ξένων δυνάμεων. Η Μακεδονία είναι η καρδιά της Ελλάδας».
ΠΗΓΗ https://www.thepressroom.gr/ellada/syllaleterio-thessalonike-demopsephisma-kai-paraitese-nimits-zetese-o-phr-phragkos-poy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου