Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Νέο πεδίο συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ ο ιατρικός τομέας


Αντιπροσωπεία διακεκριμένων Ελλήνων ιατρών, από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, εξειδικευμένοι στο Τραύμα και στην αντιμετώπιση Επειγόντων Περιστατικών, πραγματοποίησε για πρώτη φορά επίσκεψη στο Ισραήλ στις 16 και 17 Οκτωβρίου. Η επίσκεψη διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.
Τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν γνωστά ιατρικά κέντρα της χώρας όπως τα νοσοκομειακά συγκρότηματα Rambam Health Care Campus στην Χάιφα και το Hadassah Medical Center στην Ιερουσαλήμ, καθώς και την έδρα του οργανισμού United Hatzalah (εθελοντικές ιατρικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών).
Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των κέντρων αυτών και πραγματοποίησαν συζητήσεις με κορυφαίους Ισραηλινούς εμπειρογνώμονες και ιατρούς σχετικά με την ετοιμότητα, τις τεχνολογίες, εγκαταστάσεις και τις μεθόδους αιχμής στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, την ιατρική έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και τα συστήματα πληροφορικής στην υγειονομική περίθαλψη.  
Συζητήθηκαν επίσης και οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των επιστημονικών κοινοτήτων των δύο χωρών και συγκεκριμένα, η δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του τραύματος και της διαχείρισης κρίσεων, μαζικών καταστροφών και επειγουσών καταστάσεων, η δημιουργία προγράμματος ανταλλαγής ιατρών και γενικότερης συνεργασίας με επαγγελματίες του χώρου υγείας από την Ελλάδα, οι οποίοι ειδικεύονται στον τομέα της Επείγουσας Ιατρικής και του Τραύματος. 
Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, υποδέχθηκε τα μέλη της αποστολής στην πρεσβευτική κατοικία, ενώ οι Έλληνες ιατροί πραγματοποίησαν προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ.   
Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν: ο Ομότιμος Καθηγητής Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας και Πνευμονολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιος  Μπαλτόπουλος, ο Δρ. Δημήτριος Τσιφτσής, Γενικός Χειρουργός, Επιστημονικός και Διοικητικός Υπεύθυνος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας "Αγ. Παντελεήμων", ο Δρ. Βασίλειος Κ. Καλδής, Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος, Επιμελητής Α ΕΣΎ Χειρουργικής στο Γενικο Παναρκαδικό Νοσοκομειο Tριπόλεως  "Η Ευαγγελίστρια",ο Δρ. Σταμάτιος Παπαδάκης, Διευθυντής της Β΄Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής "Κ.Α.Τ" και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ορθοπεδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας και ο Δρ. Νικόλαος Γ. Τσαμόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Επεμβατικής Νευροακτινολογίας, Μονάδος Αντιμετώπισης Οξέων Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, του Νοσοκομείου Mediterraneo, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας.
Οι Έλληνες ιατροί δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με την θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι Ισραηλινοί συνάδελφοί τους και τα μεγάλα πεδία που υπάρχουν για συνεργασία με το Ισραήλ.  

Σχετικά Άρθρα

19/10
19/10
19/10
19/10
19/10
19/10
19/10
19/10
19/10
19/10
19/10
19/10
19/10
19/10
19/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου