Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ο Στρατηγός Φράγκος οι Συγκρούσεις στο ΥΠΕΘΑ και το …»Άκρως Απόρρητο Σχέδιο Ανακατάληψης των Κυπριακών Πλατφόρμων Άντλησης»


Σαν σήμερα πριν 48 χρόνια την 30/9 /1970μια Τάξη νέων Πρωτοετών Σπουδαστών  μπαίνει στη ΣΣΕ με Αρχηγό Τάξης έναν νεαρό απο την Κομοτηνή ,που έδειξε από την πρώτη ημέρα ότι ήταν Γεννημένος για Αρχηγός !
Νεαρός Αξιωματικός ο Φράγκος και μια παρέα Συμμαθητών του, ξεχώρισαν αμέσως και  που ακόμη και σήμερα ο ένας από αυτούς ,ο Στρατηγός Γεωργιάδης, εκτελεί ένα Μεγάλο Εθνικό έργο στα Πομαχώρια της Ξάνθης και στη Βόρειο Ήπειρο..
Ο Στρατηγός Φράγκος  είναι ο εμπνευστής της Τάφρου στον Έβρο, την οποία ο ίδιος αποκαλούσε αμυντικό και αναπτυξιακό έργο. Όσο ήταν Αρχηγός του ΓΕΣ, το έργο κατασκευαζόταν αποκλειστικά από τον Στρατό Ξηράς, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την αποστράτευσή του, η κατασκευή καθυστέρησε αρκετά.
Στους διαδρόμους του ΓΕΣ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Φράγκος Φραγκούλης ήταν γνωστός   για τις στρατιωτικές του ικανότητες που ξεπερνούσαν το δόγμα του Α/ΓΕΣ
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται Το Βήμα, τον Αύγουστο του 2011 ο  Μπεγλίτης ζήτησε από τον  Στρατηγό Φράγκο να εκπονήσει σχέδιο για την περίπτωση που οι Τούρκοι προέβαιναν σε επίθεση στις Κυπριακές πλατφόρμες άντλησης αερίου, όπως είχαν απειλήσει ότι θα έκαναν.
Ο Στρατηγός μυστικά το εκπόνησε και το παρουσίασε μέσα σε λίγες ημέρες, με την πολιτική ηγεσία να το χαρακτηρίζει ως «απολύτως εφαρμόσιμο»…Και να παίρνει το τελικό ΟΚ εφαρμογής !!
Επρόκειτο για ένα Άκρως  Απόρρητο «διπλό σχέδιο» αποτροπής, παρενόχλησης και ανακατάληψης των Κυπριακών  θαλάσσιων σημείων άντλησης, σε περίπτωση που η αποτροπή δεν είχε επιτευχθεί.
Το σχέδιο προέβλεπε τη συνεργασία των Ειδικών Δυνάμεων, του Ναυτικού και της Αεροπορίας.
Στο πλαίσιο του σχεδίου, διέταξε ξαφνικά στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων να μεταβούν στη Ρω και στη νήσο Στρογγύλη, νότια του Καστελόριζου και μέσα σε λίγες ώρες να κατασκευάσουν ελικοδρόμια για Apache.
«Οι Τούρκοι από απέναντι παρακολουθούσαν αμήχανοι», έχει πει γελώντας. Μια άλλη φράση που του αποδίδεται είναι ότι «η Στρογγύλη είναι πιο κρίσιμη από το Καστελόριζο», καθώς σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το μικρό νησί ενώνει την Eλληνική με την Kυπριακή ΑΟΖ, περιορίζοντας την αντίστοιχη τουρκική.
Τον χειμώνα του 2011, η Ισχύς του Στρατηγού προκάλεσε κρίση μεταξύ του ίδιου και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την άσκηση που αφορούσε την επανάκτηση του ελέγχου της πρωτεύουσας από τις συμμορίες με τα καλάσνικοφ.
Στις 10 Φεβρουαρίου 2011, ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, είπε στη Βουλή ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος, έμαθαν για την παραπάνω άσκηση από τον Ριζοσπάστη.
Ο Στρατηγός Φράγκος φέρεται να κράτησε κρυφή την άσκηση, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές στον Τύπο, κάτι όμως που εξόργισε το ΥΠΕΘΑ και ακολούθησε σύγκρουση στο γραφείο του. Βενιζέλου στο Πεντάγωνο, όπου ο Στρατηγός  Φράγκος χωρίς να κωλώσει  υποστήριξε ότι δεν όφειλε να ενημερώσει κανέναν…
…Αφήνοντας να εννοηθεί ότι για να ανταποκριθεί καλύτερα στα καθήκοντά του, έπρεπε να μη βρίσκεται κάθε κίνησή του υπό τον έλεγχο των πολιτικών.
Η Συγκράτηση των Αποστράτων Αξιωματικών στο Πεντάγωνο ,οφείλεται αποκλειστικά στον Στρατηγό Φράγκο που κατέβηκε μόνος χωρίς συνοδεία και πήρε το Ψήφισμα ….Προλαβαίνοντας τα χειρότερα !
Δεν είναι τυχαίο που οι Τούρκοι Πανηγύριζαν  την ημέρα της Αποστρατείας του  Αρχηγού !

Πηγή https://veteranos.gr/o-stratigos-fragkos-sygkrousis-sto-ypetha-ke-akros-aporrito-schedio-anakatalipsis-ton-kypriakon-platformon-antlisis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου