Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Το δικό τους δημοψήφισμα και το δικό μας ΟΧΙ


                       

του Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Διεθνολόγου


Την ώρα που αυτοί θα ψηφίζουν για κάτι που δεν τους ανήκε ποτέ και που προσπάθησαν να το σφετεριστούν παράνομα από το 1944 και ιδίως από το 1991…


Την ώρα που δυσκολεύονται να αποδεχτούν το Βόρεια Μακεδονία, γιατί ουσιαστικά θέλουν να διατηρήσουν το σύνολο, το μονοπώλιο της Μακεδονίας με κάθε τρόπο( προφανώς και αλυτρωτικά στο μέλλον)….


Την ίδια ώρα, σε μας τους γνήσιους Μακεδόνες δηλαδή Έλληνες, μας αρνήθηκαν( η ίδια η κυβέρνησή μας!) να κάνουμε το δικό μας δημοψήφισμα ή έστω εκλογές, για να δηλώσουμε ότι δεν παραχωρούμε το δοξασμένο και ελληνικό όνομα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων , τη Μακεδονική Ιστορία ,τον πολιτισμό και τη γλώσσα, που είναι η ίδια η τρισχιλιετής ελληνική γλώσσα! Το ΟΧΙ αυτό βέβαια εμείς το βροντοφωνάξαμε μαζικά, ειρηνικά και πατριωτικά (δηλαδή αμυνόμενοι και όχι επιτιθέμενοι) στα συλλαλητήριά μας στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε άλλες 24 πόλεις αλλά και στην ομογένεια!


Στο δικό μας άτυπο δημοψήφισμα όμως συμμετέχουν οι λαμπροί βασιλικοί τάφοι της Βεργίνας, τα ανασκαφικά ευρήματα στην Πέλλα και το Δίον, ο εκπληκτικός τύμβος στην Αμφίπολη και οι πολλές Αλεξάνδρειες που έκτισε ο Μεγαλέξανδρος, που είναι σφραγίδες ελληνικού πολιτισμού και ελληνικής γλώσσας. Συμμετέχει επίσης ο ιδρυτής των εκκλησιών της Ελλάδος, Απόστολος Παύλος, ο Αη-Δημήτρης της Θεσσαλονίκης και οι φωτιστές των Σλάβων, άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, μαζί με τις μυριάδες των Αγίων και των εθνομαρτύρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Γένους μας. Συμμετέχουν επίσης τα χιλιόχρονα Βυζαντινά κάστρα σ` όλη τη Βαλκανική, η επαναστατημένοι Έλληνες της Μακεδονίας κατά τον αγώνα της Παλιγγενεσίας κατά των Τούρκων, οι Μακεδονομάχοι αγωνιστές, οι νικηφόροι Έλληνες στρατιώτες των Βαλκανικών πολέμων που απελευθέρωσαν τη Μακεδονία και εκείνοι που την υπερασπίστηκαν στον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και στην περίοδο της ύπουλης επιβουλής κατά της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας στη δεκαετία του 1940.


Στο δικό μας «απαγορευμένο» δημοψήφισμα θα ψηφίσουν « ΟΧΙ δεν εκχωρούμε τη Μακεδονία» τα εκατομμύρια των Μακεδόνων Ελλήνων και των υπόλοιπων Ελλήνων από κάθε άκρη της Ελλάδας, που στα συλλαλητήρια του 1992-93 και μέχρι τα πρόσφατα του 2018, σ` όλη την Ελλάδα αλλά και στη Νέα Υόρκη, στη Μελβούρνη, στο Τορόντο, στο Μόναχο και παντού όπου πάλλεται Ελληνική ψυχή! Αλλά θα ψηφίσουν και οι χιλιάδες νεκροί μας των εθνικών αγώνων, που η θυσία και το πολύτιμο αίμα τους εξασφάλισαν την ελληνικότητα και την ελευθερία της Μακεδονικής Ελληνικής γης. Μαζί με τους σημερινούς Έλληνες της πατρίδας και της διασποράς θα ορθώσουν ένα πελώριο ΟΧΙ: «δεν δίνουμε το όνομα, γιατί ό,τι Μακεδονικό είναι και Ελληνικό ταυτόχρονα, από τον 9ο αιώνα π.Χ μέχρι σήμερα, 2900 χρόνια!».


Η παράνομη χρησικτησία που επιχειρήθηκε από τα Σκόπια από το 1944 και συνέχισε εντονότερα ως κράτος από το 1991, δεν είναι αρκετή για να διαγράψει και να ιδιοποιηθεί τη λαμπρή μας Ιστορία, το ελληνικό brand name Μακεδονία, που έγινε γνωστό σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Γιατί αυτό μεταφέρει ελληνικό πολιτισμό, και ανήκει ως πολιτιστική πτυχή στο θεμελιώδες δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση.





Σλάβοι, Αλβανοί και άλλοι των Σκοπίων, σας προσφέρουμε καλή γειτονία και συνεργασία. Δεν θέλουμε τίποτα από σας παρά να σέβεστε την αλήθεια της Μακεδονικής Ιστορίας και των ονομάτων που είτε παραποιείτε είτε αγνοείτε είτε καταχρηστικά σφετερίζεστε! Διαλέξτε άλλο τρόπο να αυτοονομαστείτε, γιατί το Μακεδονία είναι «καπαρωμένο» 3 χιλιετίες τώρα και είναι Ελληνικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου