Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Η Επίτιμος Διδάκτωρ των 100 Νεκρών - Κουρδιστό Πορτοκάλι


Σε επίτιμη διδάκτορα του πανεπιστημίου του Essex αναγορεύτηκε πρόσφατα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε η κ. Δούρου είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την εμπειρία του εμπλουτισμού των γνωστικών εφοδίων, που της προσέφερε το Πανεπιστήμιο. Το πόσο την βοήθησαν αυτά τα εφόδια οι συγγενείς των σχεδόν 100 νεκρών το διαπίστωσαν με τον πιο επώδυνο τρόπο.
Πριν κάψει εξαιτίας της ανεπάρκειάς της 100 ζωές είχε παρέα με τον Μίχαλο βραβεύσει τις πιο καινοτόμες επιχειρήσεις-σπουδαία δουλειά.
Στην διάρκεια της ομιλίας της για την βράβευση από το πανεπιστήμιο του Essex (για το οποίο μετά από αυτή έχουμε χάσει πάσα ιδέα. Οπως και για την Καγκελάριο Μέρκελ που στηρίζει τόσα χρόνια τον Τσίπρα) η Δούρου είπε ανάμεσα στ΄άλλα και τα εξής βαρυσήμαντα αφού κατέθεσε “σκέψεις για το πώς μπορούμε να παρέμβουμε για τη διαμόρφωση εκείνων των προϋποθέσεων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του παρόντος και του μέλλοντος στη βάση προώθησης πολιτικών και παρεμβάσεων κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και απίδια μάντολες:
«Δεν πρόκειται για προσωπική, αλλά για συλλογική τιμή. Οφείλεται στο πανεπιστήμιο του Essex, που μου προσέφερε τα κατάλληλα εργαλεία για την κατανόηση και την ανάλυση της παρούσας κρίσιμης χρονικής συγκυρίας στην Ευρώπη γενικότερα και στην Ελλάδα ειδικότερα», υποστήριξε η Ρένα Δούρου, αναφερόμενη παράλληλα στον καθηγητή της Ερνέστο Λακλάου:
«Έχω ξεχωριστές αναμνήσεις από τον Ernesto Laclau, ο οποίος διηύθυνε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ‘Ιδεολογία και Ανάλυση Λόγου’. Η ιδεολογική και εμπεριστατωμένη ανάλυσή του αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της χειραφέτησης άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι και ενεργώ».
Σώπα ρε!
Μία από τις κορυφαίες στιγμές της σταδιοδρομίας της υπήρξε το μυστικό ραντεβού με τον εφοπλιστή Μαρινάκη σε ταβέρνα του Πειραιά. Γενικότερα οι Συριζαίοι είναι αξεπέραστοι στα κωλομπαριλίκια με τους ισχυρούς του χρήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου