Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Όταν ο Γκλιγκόροφ και ο Γκεοργκιέφσκι αναγνώριζαν ότι είναι Σλάβοι και καμία σχέση δεν έχουν με την Μακεδονία (βίντεο)

H Eλλάδα είχε στο παρελθόν την ευκαιρία να «τελειώσει» το Σκοπιανό όπως έπρεπέ χωρίς να παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία, καθώς δύο εκ των Σκοπιανών ηγετών ο πρώτος πρόεδρος Κίρο Γκλιγκόροφ και ο πρώην πρωθυπουργός την περίοδο 1998-2002 Ljubco Georgievski, είχαν ομολογήσει ότι οι Σκοπιανοί καμία σχέση δεν έχουν με την αρχαία Μακεδονία και είναι απλώς Σλάβοι.
Και όμως όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκαν οι επίσημες και δημόσιες αυτές δηλώσεις από το ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά φτάσαμε στο σημείο να παραδίνουμε από μόνοι μας μέρος της Ιστορίας μας και μελλοντικά να δώσουμε κληρονομικά δικαιώματα στους Σκοπιανούς πάνω στην ελληνική Μακεδονία.

Γιατί πολλοί λίγοι έχουν κατανοήσει ότι στο κείμενο της συμφωνίας αναγνωρίζεται “μακεδονική” εθνικότητα στους Σκοπιανούς που σε συνδυασμό με τη γλώσσα δημιουργείται εκ του μηδενός ένα “μακεδονικό έθνος”.
Όπως επισημαίνει στην εφημερίδα “Εστία” ο πρώην υπουργός και επίκουρος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Ε. Στυλιανίδης στο αγγλικό κείμενο, στο κείμενο που υπέγραψαν δηλαδή Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ, υπάρχει αναφορά σε εθνικότητα και όχι σε ιθαγένεια, όπως αναφέρει το ελληνικό κείμενο.

Στο ελληνικό κείμενο υπάρχει η λέξη ιθαγένεια, όμως στο αγγλικό κείμενο η λέξη αντικαθίσταται από τη λέξη “nationality” που σημαίνει εθνικότητα.
Παρόλο λοιπόν που πρώην Σκοπιανοί ηγέτες αναγνώρισαν την πραγματική τους φυλετική και εθνική καταγωγή εμείς με μεγάλη χαρά τους παραδώσαμε την ολοκαίνουρια «μακεδονική» τους ταυτότητα και το «brand name» της «Μακεδονίας»
Πηγή http://www.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου