Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

"Φωτιά" στη διπλωματική σκακιέρα για το Σκοπιανό - Κυβερνητικές πηγές: Δεν κάνουμε πίσω, συμφωνία σε όλα ή τίποτα - ΒΙΝΤΕΟ

Παρά το γεγονός ότι το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα έγινε, συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν υπήρξε.
Κυβερνητικές πηγές μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκαναν λόγο για «θερμό κλίμα» στη συζήτηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ζόραν Ζάεφ θέλει και έχει τη βούληση για να προχωρήσει σε συμφωνία ωστόσο ήταν ξεκάθαρο ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του.
Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 βασικό αγκάθι είναι το «erga omnes» καθώς η Αθήνα ζητάει την εφαρμογή του εδώ και τώρα ενώ η Σκοπιανή πλευρά ζητάει χρόνο καθώς επιθυμεί μια μεταβατική περίοδο. Αυτό μένει να δούμε εάν θα ξεπεραστεί στη νέα τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν το πρωί της Τρίτης Ζάεφ και Τσίπρας.
Σημειώνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν κάνει πίσω, ενώ ξεκαθαρίστηκε σε όλους τους τόνους ότι είτε θα υπάρξει συμφωνία σε όλα ή δεν θα υπάρξει συμφωνία. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματός του όπου θα αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις.

http://www.enikos.gr/politics/578696/fotia-sti-diplomatiki-skakiera-gia-to-skopiano-kyvernitikes-piges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου