Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Το Τουρκικό F-35 με τα χρώματα της ΤΗΚ σε Πτήση (video)

Πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση το F-35 που θα παραδώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία.
Το αεροσκάφος με αριθμό ουράς 18-001απογειώθηκε στις 10 Μαΐου από τις εγκαταστάσεις της Λόκχιντ Μάρτιν στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας με χειριστή τον πιλότο δοκιμών, Αντισμήναρχο Ουίλσον.
Το F-35 που έφερε το σήμα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στην παρθενική του πτήση συνόδευσε ένα F-16 της Λόκχιντ Μάρτιν.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Kokpit.aero το αεροσκάφος σχεδιάζεται να παραδοθεί στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία στις 21 Ιουνίου μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών και διαδικασιών αποδοχής.
Τα F-35 σχεδιάζεται να μεταφερθούν στην 7η Κύρια Βάση Αεριωθουμένων στην Μαλάτια τον Σεπτέμβριο.
Το αεροσκάφος κατασκευάζετε στις εξής τρεις εκδόσεις, συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης (CTOL), σύντομης απογείωσης/κάθετης προσγείωσης (STOVL) και για αεροπλανοφόρα (παραλλαγή F-35C/CV).
Στο πρόγραμμα κατασκευής του αεροσκάφους F-35 το οποίο είναι γνωστό ως Διακλαδικό Μαχητικό Κρούσης (JSF) συμμετέχουν η Τουρκία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Βρετανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νορβηγία και η Δανία.
Σχόλιο : Την ημέρα που εμείς στη Βουλή των Ελλήνων παραλίγο να τινάξουμε την Συμφωνία της Αναβάθμισης των F-16 στον Αέρα!
Πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση το τουρκικό F-35
11.05.2018
Το αεροσκάφος με αριθμό ουράς 18-001 απογειώθηκε στις 10 Μαΐου από τις εγκαταστάσεις της Λόκχιντ Μάρτιν στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας με χειριστή τον πιλότο δοκιμών, αντισμήναρχο Ουίλσον.
Πηγή http://veteranos.gr/tourkiko-f-35-18-001-ke-ta-chromata-tis-tik-se-ptisi-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου