Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Έβρος: Δέκα Τούρκοι περνούν κάθε μέρα τα σύνορα

Φωτογραφία από την Ειδομένη
Φωτογραφία από την Ειδομένη SOOC

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ NEWS 24/7: Ανησυχία στην ελληνική πλευρά για το προσφυγικό, καθώς δέκα Τούρκοι περνούν κάθε μέρα τα σύνορα στον Έβρο. Οι προσπάθειες της Κομισιόν και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, να μην ανοίξει ο Ερντογάν τη στρόφιγγα. Ανοιχτή γραμμή του Δημήτρη Βίτσα με τον Τούρκο ομόλογό του

Προβληματισμός αλλά και ανησυχία επικρατεί στην ελληνική πλευρά από ένα νέο «φαινόμενο» που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο.
Όπως αποκαλύπτει το News 24/7 μεταξύ των προσφύγων που περνούν τα σύνορα, είναι κατά μέσο όρο κάθε ημέρα τουλάχιστον δέκα τούρκοι πολίτες. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η οικονομική τους κατάσταση δεν δικαιολογεί το ρίσκο που αναλαμβάνουν. Οι αρμόδιες αρχές, πάντως, παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη, σε μια χρονική στιγμή που το προσφυγικό μοιάζει να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης βίτσας έχει επικοινωνήσει τουλάχιστον μια φορά τις τελευταίες ημέρες με τον τούρκο ομόλογό του, ενώ δυο τουλάχιστον φορές έχει υπάρξει συνάντηση τεχνικών κλιμακίων των δυο υπουργείων προκειμένου να ανακοπούν οι ροές πρωτίστως στον Έβρο, αλλά και στη νησιωτική περιοχή.

Τι πιστεύει ο Αβραμόπουλος

Ταυτόχρονα, πρωτοβουλία προκειμένου να περιορίσει τις ροές η Άγκυρα έχει αναλάβει και ο Επίτροπος μετανάστευσης και ασύλου της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο έλληνας Επίτροπος, μάλιστα, που αναγνωρίζει την προσπάθεια και την αποτελεσματικότητα του Δημήτρη Βίτσα (οι δυο άνδρες φέρονται να συνεργάζονται αρμονικά), τις αμέσως προηγούμενες ημέρες που βρέθηκε στη χώρα μας, είχε συνεχείς επικοινωνίες με την τουρκική κυβέρνηση. Στόχος του Επιτρόπου είναι να διασωθεί η ευρωτουρκική συμφωνία κορυφής, γεγονός που αποδεικνύει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με το προσφυγικό.
Ο Δ. Αβραμόπουλος, άλλωστε, γνωρίζει πως το προσφυγικό αποτελεί αυτήν τη στιγμή το μόνο ίσως όπλο του Ταγίπ Ερντογάν για πίεση προς την Ευρώπη και δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να διακοπεί ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δυο πλευρών.

"Δεν υπάρχει plan b"

Ο έλληνας Επίτροπος, άλλωστε, γνωρίζει άριστα πως εάν ο Ταγίπ Ερντογάν ανοίξει πραγματικά τη στρόφιγγα «δεν υπάρχει plan b για τη χώρα μας».

"Γιατί να μην αναπτυχθεί η Frontex;"

Παράλληλα, κορυφαία στελέχη της ΕΕ αναρωτιούνται γιατί η Αθήνα δεν συναινεί να αναπτυχθεί η Frontex στον Έβρο, αφήνοντας αιχμές κυρίως κατά του υπουργού Άμυνας.
Πηγήhttp://www.news247.gr/koinonia/evros-deka-toyrkoi-pernoyn-kathe-mera-ta-synora.6611972.amp.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου