Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Επίδειξη δύναμης από τους Τούρκους – Πάτησε Ελλάδα ο Ιντζέ – Εριξε «βόμβα» για τους Ελληνες αιχμαλώτους – «Σφυρίζει» αδιάφορα η Κυβέρνηση

Σε ελληνικό έδαφος είναι πλέον ο αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν Μουχαρέμ Ιντζέ και έφτασε πριν από λίγο στην Κομοτηνή σε μια επίσκεψη που ναι μεν θα είναι σύντομη αλλά έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Ο Ιντζέ πήγε περπατώντας στο σημείο που θα κάνει την ομιλία του και χαιρετούσε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.  
Την ίδια στιγμή, έριξε βόμβα για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, λέγοντας πως στην Τουρκία υπάρχει δικαιοσύνη. Στη γραμμή Ερντογάν με λίγα λόγια, παίζοντας στην ουσία επί ελληνικού εδάφους πάλι το θέμα της επιστροφής των 8.
Νωρίτερα, ο Ιντζέ βγήκε από το αυτοκίνητο στο Τελωνείο Κήπων και στη διάρκεια του τυπικού ελέγχου συνάντησε Τούρκους οπαδούς που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα σύνορα και φωτογραφήθηκε μαζί τους.
Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Τουρκίας συνοδεύεται από δημοσιογράφους που καλύπτουν την παρουσία του στη Θράκη. Ταξιδεύει προς την Κομοτηνή συνοδεία αστυνομικών της Ασφάλειας. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ αναμένεται να βρεθεί στην Κομοτηνή σε λίγη ώρα, εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία, αναφέρει ο xronos.gr
Σε μια κίνηση – πρόκληση μάλιστα ο αντίπαλος του Ερντογάν θα μιλήσει μπροστά στο κτήριο της αυτοαποκαλούμενης τουρκικής νεολαίας της περιοχής ουσιαστικά θέλοντας να στείλει μήνυμα περί της υποτιθέμενης τουρκικής μειονότητας, καταπατώντας έτσι κάθε έννοια διεθνούς δικαίου που αναγνωρίζει μόνο θρησκευτική μειονότητα στην περιοχή.
Αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση, καθώς η επίσκεψη θεωρείται ιδιωτικού χαρακτήρα, οι αντιδράσεις είναι μεγάλες σε πολιτικό επίπεδο με αντιδράσεις τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας επιλέγει να έρθει… στην Ελλάδα και να μιλήσει σε μη Τούρκους πολίτες.
Η Θράκη μπαίνει στο στόχαστρο και των κεμαλιστών, όπως ακριβώς μπαίνει εδώ και χρόνια και στο στόχαστρο του Ερντογάν. Μάλιστα ο Μουχαρέμ Ιντζέ θέλει να δείξει ότι σε αντίθεση με τον Ερντογάν εκείνος μπορεί προεκλογικά να πάει σε μια ευρωπαϊκή χώρα και να κάνει ομιλία, ενώ κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί στον Ερντογάν.
Να σημειωθεί ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις τουρκικές εκλογές. Όπως αναφέρουν αναλυτές, εικάζεται ότι γίνεται για εσωτερική κατανάλωση και προπαγάνδα, κυρίως ως απάντηση στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σεράγεβο, στη Βοσνίά, όπως σωστά επισημαίνει η fonirodopis.gr
Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι η αντίδραση της ελληνικής Πολιτείας και αν ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επιτρέψει τη μεταφορά της τουρκικής προεκλογικής καμπάνιας και προπαγάνδας, σε ελληνικό-ευρωπαϊκό έδαφος. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορευτεί προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες τόσο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και βασικών συνεργατών του και επιτελικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και υπουργών.
http://kontasas.gr/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82/
Δείτε εικόνες και βίντεο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου