Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στο NRDC-GR…Ενόψει «Διακλαδικού Στρατηγείου»

Στις 27 Απριλίου 2018, ο Διοικητής της ΝΑΤΟ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, καλωσόρισε στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Γ’ Σώματος Στρατού, το οποίο είναι επισήμως πιστοποιημένο ως NRDC – GR («NATO Rapid Deployable Corps – GR»), τον πρέσβη των Η.Π.Α. Geoffrey R. PYATT,
ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη συνοδευόμενος από τη Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κ. Rebecca A. FONG.
Θυμίζουμε ότι το Γ’ Σώμα Στρατού το β’ εξάμηνο του 2018 και το α’ του 2019 θα λειτουργήσει – για πρώτη φορά στην ιστορία του – ως Διακλαδικό Στρατηγείο Δυνάμεων.
Μάλιστα, ακριβώς λόγω της «κρισιμότητας» της αποστολής που καλείται να αναλάβει τους επόμενους μήνες, αναμένεται και η τελική φάση της αξιολόγησής του από τα ίδια τα κεντρικά του ΝΑΤΟ.
Μετά από την επίσημη τελετή υποδοχής ενημέρωσαν τον διακεκριμένο επισκέπτη σχετικά με τη δομή, το ρόλο και την αποστολή του NRDC-GR καθώς και τις επικείμενες προκλήσεις.
Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος στις αρχικές του παρατηρήσεις δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή σήμερα να έχουμε μαζί μας τον Αμερικανό πρέσβη στην έδρα μας. Εκτιμούμε πραγματικά την υποστήριξή του όχι μόνο προς το NRDC-GR, αλλά και προς τον Ελληνικό Στρατό και τις Ένοπλες Δυνάμεις ».
Ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε στα σχόλιά του την μεγάλη υποστήριξη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας τα τελευταία χρόνια.
Πηγή veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου