Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Παραιτήθηκε ο Σταμάτης Κριμιζής - Εστειλε επιστολή με βαριές κατηγορίες

Η επικίνδυνη παρέα συνεχίζει τις χυδαιότητες,  . Ο καθηγητής κ. Κριμιζής, ήταν επιλογή της κυβέρνησης, μόνο που το παιχνίδι δυναμώνει, τα χρήματα είναι πολλά σε λίγο θα γίνουν εκλογές , έτσι πολλοί της κυβέρνησης δεν θα έχουν αυτήν την πολυτέλεια , μοιράζουν χρήματα. Ο κ. καθηγητής ήταν εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης (αλήθεια το πιστεύει κανείς κυβέρνηση ο Τσίπρας και ο Παππάς). Ο κ. Κριμιζής υπέβαλλε την παραιτησή του και μάλιστα μ'ενα εκπληκτικό γράμμα,όπου προσπαθεί να εξηγήσει, τι να εξηγήσει...., αλλά εκείνο που κρατάω είναι : Η υπόδειξη του κ. Κριμιζή "follow the money", κι αυτό τα λέει όλα. Και φυσικά εκείνο που προξενεί φόβο και φέρνει ανατριχίλα είναι η χυδαιότητα με την οποία πολιτεύεται ο Τσίπρας και η παρέα του, τώρα με τα χιλιάδες προβλήματα, με τα μεγάλα εθνικά θέματα να είναι στην κόψη του ξυραφιού, και η κυβέρνηση να παίζει τα παιχνιδάκια της, τι ντροπή. 

Παραίτηση Κριμιζή από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό με βαριές κατηγορίες
Την παραίτησή του υπέβαλε ο ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), έπειτα από μόλις 4 εβδομάδες παραμονής του στο αξίωμα, εξαπολύοντας βαριές κατηγορίες εναντίον του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Ο κ. Κριμιζής καταγγέλλει ότι οι υπουργικές αποφάσεις που ακολούθησαν την ίδρυση του ΕΛΔΟ «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξής του», καθιστώντας τον «μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».
«Δυστυχώς πολύ σύντομα μου έγινε σαφές ότι ο κ. Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει αναλάβει, υπό την ανοχή του κ. Υπουργού, το ρόλο του «Τσάρου του Διαστήματος» στην Ελλάδα, αν και δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Φαίνεται λοιπόν πως εγώ περισσεύω, εφόσον δεν δέχομαι να είμαι φερέφωνο κανενός» προσθέτει ο κ. Κριμιζής.
Ο ίδιος κάνει λόγο για «προσπάθεια καθαρής χειραγώγησης του ΕΛΔΟ» και «ξεκάθαρη διάθεση και συχνά επιμονή να προωθηθούν δράσεις χωρίς αξιολόγηση, χωρίς αξιοκρατία, μακρυά από τα διεθνή πρότυπα, να υπηρετηθούν προσωπικές ατζέντες και να υπάρχει πλήρης έλεγχος από τη Γενική Γραμματεία».
Τέλος, αν και σημειώνει ότι «δεν υπέπεσε κάτι ποινικά κολάσιμο στην αντίληψή μου, ούτε είναι δικός μου ρόλος να διερευνήσω κάτι τέτοιο» αφήνει σαφείς αιχμές προσθέτοντας: «Θυμάμαι, όμως ότι στις ΗΠΑ, κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Watergate, η έκφραση που έγινε δημοφιλής ήταν το “follow the money”».
Για την κατάσταση που αντιμετώπισε και τους λόγους που οδήγησαν στην παραίτησή του ο κ. Κριμιζής απηύθυνε τη συνημμένη επιστολή.
Ν.Παππάς: Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του
Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή παραίτησης του κ. Κριμιζή ανάφερε ότι «καθένας κρίνεται από τις επιλογές του», ενώ ανακοίνωσε ότι νέος πρόεδρος του ΕΛΔΟ αναλαμβάνει ο κ. Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς.
«Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Καθηγητή Σταμάτιο Κριμιζή για τη σύντομη παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοϊδρυθέντος Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. Προκαλεί, βεβαίως, έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος.
Η πρωτοβουλία που ανέλαβε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνεχίζεται. Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του. Η επιτυχία μιας προσπάθειας που στηρίζεται -ήδη από την εξαγγελία της- από πλήθος ερευνητών και εργαζομένων σε εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες δεν μπορεί να εξαρτάται από πρόσωπα.
Ανακοινώνεται ότι νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού αναλαμβάνει ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ενώ στο Συμβούλιο του Οργανισμού θα μετέχει πλέον και ο Μηχανικός-Αεροναυπηγός και τέως Τεχνικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), Κωνσταντίνος Σταυρινίδης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου χαρακτήρισε «κόλαφο για τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, κ. Νίκο Παππά» τις καταγγελίες του κ. Κριμιζή.
«Οι βαρύτατες καταγγελίες του παραιτηθέντος Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, διακεκριμένου καθηγητή κ. Κριμιζή, αποτελούν κόλαφο για τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, κ. Νίκο Παππά. Ο κ. Κριμιζής όχι μόνο περιέγραψε τα θεσμικά προβλήματα του διαστημικού οργανισμού, αλλά, κυρίως, κατήγγειλε έλλειψη διαφάνειας και αξιολόγησης, εγείροντας μάλιστα ερωτήματα για την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων στο πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ. Ο λαλίστατος κ. Παππάς τι άραγε έχει να πει για όσα καταγγέλλει σε βάρος του ο διακεκριμένος καθηγητής τον οποίο ο ίδιος επέλεξε να ηγηθεί του διαστημικού οργανισμού;» ανάφερε η κυρία Ασημακοπούλου.
Επίθεση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής εξαπέλυσε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Ο κ. Παππάς ξαναχτύπησε. Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, Παππάς και στο διάστημα», αναφέρει η ΔΗΣΥ ζητώντας άμεσες απαντήσεις «για παρεμβάσεις στο έργο του από τον αρμόδιο υπουργό και για προσπάθεια "ελέγχου" έργων ύψους 23,9 εκ. ευρώ». 
Σύμφωνα με την ΔΗΣΥ, «οι ευθύνες είναι όλες δικές τους δεν ανήκουν ούτε σε Αρειανούς, ούτε σε εξωγήινους». «Η υπόδειξη του κ. Κριμιζή "follow the money", λέει πολλά… Ο κ.Τσίπρας ακούει; Θα αντιδράσεις κανείς;», καταλήγει η ανακοίνωση.
Tην παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή σχολίασε μέσω Twitter o Σταύρος Θεοδωράκης.
Και πολύ ανέχτηκε το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον Σταμάτη Κριμιζή στον Διαστημικό Οργανισμό. Αυτές οι θέσεις ανήκουν - και ανήκαν πάντα - σε συγγενείς & κολλητούς των υπουργών. Και ο καθηγητής Κριμιζής δεν εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες. Ούτε είναι καλός στις υποκλίσεις.

  • Ολόκληρη η Επιστολή
http://s.kathimerini.gr/resources/article-files/smk-statement-finalr.pdf
πηγή http://www.kathimerini.gr/960954/article/epikairothta/politikh/paraith8hke-o-stamaths-krimizhs---esteile-epistolh-me-varies-kathgories

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου