Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΑΛΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ.

Στον Γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό EUROPE 1  ο αρχισυντάκτη της εφημερίδας Journal du Dimanche, κ.Fr. Clemenceau, στην πρωινή εκπομπή Europe 1 Bonjour, σχολίασε τις απελάσεις ρώσων διπλωματών από χώρες της Ε.Ε., με τίτλο:
«Η Ευρώπη απελαύνει διπλωμάτες-κατασκόπους, αλλά οι Ρώσοι έχουν και άλλα μέσα για να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση».
Δεκατέσσερις χώρες της Ε.Ε. απελαύνουν περισσότερους από εκατό ρώσους πράκτορες με διπλωματική κάλυψη. Θα έλεγε κανείς ότι επιστρέφουμε σε καιρούς ψυχρού πολέμου, μόνο που η Ρωσία έχει αλλάξει την τακτική της.

Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι χώρες που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να αναπτύξει την αποσταθεροποιητική της δράση στην Ευρώπη, παραμένουν εκτός αυτού το κινήματος κυρώσεων και απελάσεων.
Όχι όλες, αλλά αν πάρετε για παράδειγμα την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα ή τη Σλοβακία, αυτές είναι ιδιαιτέρως εκτεθειμένες. 
Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε πριν από λίγους μήνες, η πλειοψηφία των συμπερασμάτων της οποίας επιβεβαιώνεται από διπλωματικές ή ανεξάρτητες πηγές, είναι σαφές ότι η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα πλήττονται ιδιαιτέρως από εγκληματικές οικονομικές πράξεις, πολλές από τις οποίες επιτρέπουν σε πρόσωπα του Κρεμλίνου να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα. 
Τρεις από τις υπηρεσίες επιτήρησης των τραπεζικών ή χρηματιστηριακών ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων προειδοποιήθηκαν πρόσφατα για αυτό το ξέπλυμα. 
Στην Ουγγαρία και την Αυστρία, οι μυστικές υπηρεσίες έχουν δείξει ότι οι ρώσοι πράκτορες έχουν αναπτύξει, εδώ και καιρό, δράση για τη στρατολόγηση νέων που ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες, με στόχο να τους χρησιμοποιήσουν ως μπράβους ή συνδέσμους για ενέργειες αποσταθεροποίησης. Στην Ουγγαρία, υπάρχει μια ήδη καθιερωμένη διασύνδεση ανάμεσα σε εθνικιστικά και παραστρατιωτικά κινήματα και λέσχες paintball, όπου κανείς μπορεί να εκπαιδευτεί στη χρήση όπλων, και ρώσους πράκτορες.
Οι μυστικές υπηρεσίες ανησυχούν ιδιαίτερα για τη δράση των Ρώσων στα Βαλκάνια.
Ναι, διότι εκτός από την Κροατία και τη Σλοβενία, οι οποίες είναι πλήρως προσαρτημένες στο άρμα της Ε.Ε., οι γειτονικές χώρες, περισσότερα από είκοσι χρόνια μετά τον πόλεμο, είναι αποσταθεροποιημένες. Είναι σαφές για τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, ότι η απόπειρα πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο, οργανώθηκε από την GRU.
Παρόμοια συμμετοχή (υπήρξε) και στις πολιτικές συγκρούσεις στη «Μακεδονία». Και όπου δεν εργαλειοποιείται ο εθνικισμός, εργαλειοποιείται ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία. Όχι μόνο στο Διαδίκτυο. Στη Γερμανία, οι υπηρεσίες έχουν καταγράψει την παρουσία περισσότερων από (60) σχολών πολεμικών τεχνών που διδάσκουν τη Systema, την πολεμική τέχνη του ρωσικού στρατού. Μάλιστα, υπάρχουν υποψίες ότι μέλη των σχολών αυτών αναμειγνύονται σε δράσεις δρόμου εναντίον μεταναστών, με στόχο να επιδεινώσουν τις πολιτικές διαφορές. 
Η έκθεση αναφέρει εξάλλου, ότι το 10% των ατόμων που βρίσκεται στις φυλακές της Γερμανίας είναι ρωσόφωνοι.
Αυτό μας δίνει μια ιδέα της έκτασης του φαινομένου.
Με άλλα λόγια, αυτές οι απελάσεις δεν εξυπηρετούν σε τίποτα.
Όχι απαραίτητα. Πολλοί από αυτούς τους πράκτορες, οι οποίοι είχαν διπλωματική κάλυψη, θα συντόνιζαν αυτό το σχέδιο αργής διείσδυσης στον ευρωπαϊκό κοινωνικό ιστό. Και θα υπάρξει μια περίοδος αβεβαιότητας.
Αλλά, η έκθεση για τις δράσεις της Ρωσίας στην Ευρώπη, συνιστά την αύξηση του προσωπικού και του προϋπολογισμού, που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και των τοπικών αστυνομικών αρχών. Ακριβώς όπως κάνουμε και για τους τζιχαντιστές.


ΣΧΟΛΙΟ :ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΙΡΟΝΤΟΣ ΚΑΛΗΣ ΦΗΜΗΣ ΓΑΛΛΟΥ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ
ΛΟΙΠΟΝ, Ο ΚΑΛΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ: 
1. Η  ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 'ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΡΩΣΙΚΑ "ΛΑΜΟΓΙΑ" ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ  ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ  ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΣ. - ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΙ ΌΤΙ ΑΝ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΕ.
2. ΕΠΙΣΗΣ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ ΒΑΛΘΗΚΕ ΝΑ "ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ" ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΕΙΡΟ ΧΡΗΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ THN ΕΛΕΥΣΗ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΟΤΑΝ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.
3. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΤΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ  SKRIPAL  ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ  BREXIT ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΔΡΟ".
ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕ,  ΑΛΛΑ Η ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΙ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΝ " ΨΕΚΑΣΘΕΙ ". 
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 
Δ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου