Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Είναι επίσημο, η Τουρκία έθεσε και με απόφαση του ΣΕΑ στο στόχαστρο την Ελλάδα

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε μαραθώνια συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Ερντογάν, στην οποία τέθηκαν επί τάπητος όλα τα μεγάλα ζητήματα ασφαλείας για την γειτονική μας χώρα. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε δεν αφήνει αμφιβολία ότι έχει βάλει στο στόχαστρο της Ελλάδα.
Πολύ σύντομα θα επανέλθουμε με ανάλυση και εκτίμηση της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται και τις επιπτώσεις στην ελληνική ασφάλεια. Ωστόσο, σε μια πρώτη καταγραφή, οι Τούρκοι ανακοινώνουν ότι η Ελλάδα στρέφεται εναντίον των συμφερόντων της Τουρκίας, ενώ αυτοί δηλώνουν ότι δεν θα αλλάξουν τη στάση τους απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα, δηλαδή δεν πρόκειται να σταματήσουν τις προκλήσεις σε Αιγαίο και ΑΟΖ. Είναι προφανές ότι η Βάρνα του «έτσουξε» πολύ
Σε μια ανακοίνωση που θα μπορούσε να αποκληθεί ως επιτομή στρεψοδικίας, ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι μια χώρα με τα προβλήματα της Ελλάδας προκαλεί την Τουρκία, επειδή δεν αποδέχεται να της παραχωρήσει ό,τι αυτή θεωρεί ότι της ανήκει… και είναι πολλά, ενώ δεν περιορίζεται μόνο στη χώρα μας.
Η βρόμικη καρδιά του προέδρου της, των ισλαμιστών που τον ακολουθούν και των αρρωστημένων φασιστών – εθνικιστών γκρίζων λύκων με τους οποίους θέλει να συμμαχήσει για να παραμείνει πάνω στα συντρίμμια που κινδυνεύει να αφήσει, έχουν δηλώσει πως αναγνωρίζουν άλλα σύνορα τα οποία και διεκδικούν ενεργά.
Η προσωπική τύχη του απολύτως διεφθαρμένου ηγέτη της γειτονικής χώρας μας είναι παντελώς αδιάφορη, αν και γνωρίζει ότι σε περίπτωση που βρεθεί σε ανάγκη, η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν θα του κρατήσουν κακία και θα του επιφυλάσσουν πανομοιότυπη συμπεριφορά με αυτή απέναντι στους οχτώ αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, είτε είναι πραξικοπηματίες είτε όχι.
Οι οχτώ αξιωματικοί θα βρίσκονταν ήδη στην Τουρκία εάν γείτονας ήταν κάποια χώρα μη εκδικητική, αλλά με προστασία του κράτους δικαίου, μια χώρα με ευρωπαϊκό κώδικα αρχών και αξιών. Δεν μπορεί όμως και λόγω των δεσμεύσεων απέναντι στις διεθνείς αρχές προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις συνειδητές δεσμεύσεις για τα θέματα αυτά τις οποίες συνεπάγεται η ιδιότητα του κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Ερντογάν ΔΕΝ μπορεί να τα αντιληφθεί αυτά και η ανικανότητα οφείλεται στον δικό του κώδικα ισλαμικών αρχών και αξιών, όπως αυτός τον αντιλαμβάνεται, διότι θα αδικούσαμε τα εκατομμύρια των ειρηνικών και φιλόξενων μουσουλμάνων ανά την υφήλιο που δεν έχουν στην καρδιά τους το μίσος που έχει αυτός ο άνθρωπος για οτιδήποτε διαφορετικό από αυτόν.
Είναι πολύ άδικο για το Ισλάμ αλλά και απαράδεκτο να παραχωρήσει ο οποιοσδήποτε στον άξεστο Ερντογάν τον τίτλο του αυθεντικού ερμηνευτή του Ισλάμ. Οι Έλληνες δεν θα το κάνουν, παρότι γνωρίζουν ότι δυο δικά τους παιδιά, δυο στρατιωτικοί, εντελώς αθώοι, έχουν καταστείΟΜΗΡΟΙ (σ.σ. οι Τούρκοι με τη συμπεριφορά τους έδωσαν δίκιο στην άποψη Καμμένου), με τον πιο ανήθικοτρόπο.
Και αυτή η ανηθικότητα έχει όνομα και είναι μεταστατική σαν καρκίνος. Ακούει στο «Ερντογάν» και έχει διαποτίσει πολύ μεγάλο τμήμα της τουρκικής κοινωνίας, η οποία έχει αρχίσει να καταβάλει σοβαρότατο κόστος από την ηγεσία του επίδοξου «σουλτάνου».
Εάν όμως τα καταλάβαιναν όλα αυτά, η Τουρκία θα ήταν κοντά στην ένταξη στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Με όλα της τα μειονεκτήματα πολλά εκ των οποίων έχουν στραφεί εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας, ο Ερντογάν έχει καταλάβει καλά το τι σημαίνει.
Για τον λόγο αυτό έχει αλλάξει «τροπάριο» κι ενώ κάποτε μας έκανε το «βαρύ πεπόνι»ότι τάχα δεν ήθελε πια να εισέλθει στην ΕΕ αλλά θα εξέταζε την Ευρασιατική Ένωση της Ρωσίας και το Σύμφωνο της Σαγκάης, τώραομολογεί ότι η ένταξη στην ΕΕ είναιστρατηγικός στόχος για τη χώρα του.
Χωρίς όμως να έχει την παραμικρή διάθεση να κάνει τα βήματα που οφείλει στην κατεύθυνση της υιοθέτησης του «κεκτημένου», αυτών δηλαδή των κανόνων που παρ’ όλες τις διαφωνίες και τις δυσκολίες, αλλά και την πρόθεση ηγεμόνευσης της Ένωσης, υπάρχουν ως ένας ελάχιστον κοινός παρονομαστής, ένα θεμέλιο ακλόνητο στο οποίο στηρίζεται η ευρωπαϊκή ιδέα.
Ας είναι βέβαιος, ότι ΟΛΟΙ οι Ευρωπαίοι ΔΕΝ θα προσαρμοστούν στα καπρίτσια του. Όποιος επιθυμεί την ένταξη, αυτρός οφείλει να κάνει βήματα να μας πλησιάσει. Όχι το αντίθετο. Τελεία και παύλα.
Πηγή http://www.defence-point.gr/news/ine-episimo-i-tourkia-ethese-me-apofasi-sea-sto-stochastro-tin-ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου