Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Φράγκος: δεν διαχωρίζουμε την Ελλάδα σε Βορρά και Νότο

O πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγγος μίλησε στον ΑΡΕΝΑ FΜ 89, 4 για την ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ
Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Φραγκούλης:
Για την ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ: “ Αυτό που θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα είναι ότι με προβληματίζει η μεθόδευση εκδίκασης και η μεθόδευση του πως θα φέρνανε το αποτέλεσμα αυτό από την αθλητική δικαιοσύνη των δύο μεγάλων υπευθύνων. Οι δύο μεγάλοι υπεύθυνοι είναι οι δύο μεγάλοι της Αθήνας. Η ΑΕΚ που έχει σαν εμάς από την προσφυγιά  και ο Ολυμπιακός. Σε συνεργασία με τους δυο μεγάλους μάγειρες, τους κ.κ Αρετόπουλο και Κομίνη και Ποντίκη. Η μεθόδευση πάση θυσία να μην αγωνιστούν, ήταν να βρουν ένα τρόπο να κερδίσουν τα παιχνίδια στα χαρτιά. Ατυχέστατη στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήταν το πέταγμα ενός ρολού ταμειακής μηχανής”.
Για την τιμωρία του Ιβάν Σαββίδη: “Ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο Γκαρθία, παρίστανε τον πεθαμένο. Στην συνέχεια ήρθε ο κ. Αρετόπουλος, που χωρίς ντροπή, άλλα έγραψε στο φύλλο αγώνα και άλλα στη συμπληρωματική του αναφορά. Δεν έγραψε για την χωρίς άδεια αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον αγωνιστικό χώρο. Και οι δύο διαιτητές έκαναν το ίδιο πράγμα. Δεν βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο να δώσουν λήξη στον αγώνα. Ο κ. Αρετόπουλος δεν έγραψε ότι ο Ολυμπιακός έφυγε χωρίς άδεια από το γήπεδο. Ο Κομίνης δεν έγραψε ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ ρωτούσαν το αποτέλεσμα για να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από μόνος του, άρα μηδενίζεται και η ΑΕΚ αρνήθηκε και αυτή να βγει ξανά στον αγωνιστικό χώρο και πρέπει να μηδενιστεί. Η μεθοδολογία είναι μία. Να μην γίνουν τα παιχνίδια και να παίρνουν τα παιχνίδια στα χαρτιά. Στην άτυχη στιγμή με την είσοδο του Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ όχι μόνο ζήτησε συγνώμη αλλά τιμωρήθηκε ήδη και αυστηρότατα. Η ομάδα μας θα παίξει συνολικά δέκα παιχνίδια χωρίς φιλάθλους. Είναι τραγικό να απονέμεται με αυτό τον τρόπο η δικαιοσύνη, και να οδηγούνται εκεί τα πράγματα”.
Για τον αντίκτυπο όλων αυτών των εξελίξεων στην καθημερινότητα του Έλληνα: «Αυτές οι καταστάσεις χωρίζουν την Ελλάδα στα δύο, σε Βορρά και νότο. Κάπως έτσι να σας θυμίσω ότι ξεκίνησε και η διάλυση τη Γιουγκοσλαβίας. Από ένα παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ. Πρέπει να είναι σοβαροί οι υπεύθυνοι των ομάδων και οι διαιτητές, γιατί έχουν ρόλο. Δεν υπάρχει ισονομία και δικαιοσύνη, όχι μόνο για τους ομάδες του Βορρά αλλά και άλλες ομάδες. Σας θυμίζω τον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης. Αυτοί οι άνθρωποι αντί να ενώνουν μέσω του αθλητισμού την πατρίδα μας, την διαχωρίζουν. Από την άλλη έχουμε την Πολιτεία που είναι εντελώς άδικοι σε συμπεριφορές. Σε έργα υποδομών και σε συμπεριφορές εναντίον ομάδων του Βορρά. Εδώ υποβιβάστηκε ο Ηρακλής για ελάχιστα χρέη και μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που έχει εκατοντάδες εκατομμύρια χρέη. Μήπως κάνουν ένα τεράστιο έγκλημα; Αυτή είναι η έννοια της δικαιοσύνης; Δημιουργούν ένα τεράστιο κενό στην συνύπαρξη των συνειδήσεων των κατοίκων του Βορρά και του Νότου. Από την άλλη έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν Ερντογάν, τα Τίρανα που αμφισβητούν την Ελλάδα και μιλούν για τσάμικο και αντί να βγούμε ενωμένοι σε αυτά τα εθνικά θέματα, κάνουμε το αντίθετο. Αυτό το μήνυμα θέλω να περάσω. Όχι σε εμάς. Εμείς οι Βορειοελλαδίτες γιατί είμαστε πάνω απ’όλα υπερβολικά ερωτευμένοι με την πατρίδα μας, αλλά σε όσους βρίσκονται στην πρωτεύουσα. Το αθηναϊκό κέντρο πρέπει να τελειώσει, γιατί έχει διχαστικά αποτελέσματα».
Για την εξέλιξη στο ελληνικό πρωτάθλημα:«Με πείραξε πάρα πολύ η απόφαση. Δίνουν ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά και όχι στο γήπεδο. Θα ήθελα τα δευτεροβάθμια όργανα να ξανασκεφτούν όσα γίνονται».
Για το αν βλέπει διαφορετική αντιμετώπιση στις ομάδες της Θεσσαλονίκης σε σχέση με αυτές της Αθήνας: «Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο ή οι άλλες αθλητικές διοργανώσεις. Πάρτε για παράδειγμα το Μετρό της Θεσσαλονίκης και πως προχωρά το Μετρό της Αθήνας. Για ποια χιλιόμετρα μιλάμε. Δείτε τα έργα ανάπτυξης. Μιλάμε για μία εγκαταλελειμμένη Βόρεια Ελλάδα. Η ανεργία στη χώρα έχει χτυπήσει κόκκινο. Αλλά στην Θεσσαλονίκη έφτασε το 60%. Να μην πω ότι υπάρχει ανισοκατανομή όσον αφορά στο ενδιαφέρον της Πολιτείας σε βορρά και νότο; Αυτό πρέπει να το δουν όλοι οι συμπολίτες μου. Να είναι προσεκτικοί στις θέσεις που παίρνουν, όταν έχουν θεσμικό ρόλο και αποτελούν θεσμικά όργανά.  Όταν έχεις θεσμικό ρόλο πρέπει να είσαι πάνω απ’ όλα ενωτικός. Να είσαι Έλληνας. Αυτός είναι ο ρόλος όσων επαίρονται ότι μας κυβερνούν ή θέλουν στο μέλλον να μας κυβερνήσουν».
Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Θέλω να του πω μην εγκαταλείψει τον αγώνα του. Να επιμείνει ως Πόντιος και να δώσει σάρκα και οστά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για ένα νέο γήπεδο, για μία νέα Τούμπα. Επιτέλους να δώσει στον ΠΑΟΚ το νέο μεγάλο σπίτι του. Να συνεχίσει να βοηθά όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ. Πάρε Ιβάν Σαββίδη το μπάσκετ στα χέρια σου. Δεν γίνεται οι δύο της Αθήνας να κόβουν και να ράβουν στο μπάσκετ. Πάρε όλα τα τμήματα υπό την καθοδήγησή σου και ανέδειξέ τα. Έχεις και την δυνατότητα και την θέληση. Δεν είναι μόνο ο Σαββιδης και το τμήμα ποδοσφαίρου. Είναι όλα τα τμήματα υποδομών. Αν θέλουμε να κάνουμε σωστή ΠΑΕ και ΚΑΕ πρέπει να στηρίξουμε όλα τα τμήματα του συλλόγου. Και να έρχονται παντού παικταράδες. Αν δε είσαι σωστή επιχείρηση, με ισοζυγισμένο προϋπολογισμό, και αν δεν βγάζεις κέρδος από τα δικά σου παιδιά, δεν κερδίζεις τίποτα».


 Πηγή http://arenafm.gr/podosfairo/fragkoulis-methodefsi-se-varos-tou-paok/

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΣΟΥ ΑΡΧΗΓΕ ΛΕΒΕΝΤΗ.ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΧΘΟΝΕΙΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να θυμούνται όμως όλοι τους, ότι μέσα από την αδικία και μέσα από τις δυσκολίες βγαίνουν οι ήρωες. Στα εύκολα όλοι μπορούν. Ο ΠΑΟΚ θα θραμβεύσει και θα δοξαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή