Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΛΟΓΙΙΚΗ....



      Κάποιοι τρελοί πριν από δυο μήνες, οι Παμμακεδονικές και τόσοι άλλοι εκατοντάδες χιλιάδες κόντρα σε όλα...
  Και απέναντι στάθηκαν σχεδόν όλοι. δεολογίες, ιεράρχες, μίντια. 

Και μπολιάστηκε η σπίθα. 

Και η σπίθα έγινε η πιο αγνή πυρκαγιά, με το εθνόσημο, την σημαία και την πατρίδα για οδηγό. 


  Και οι λέξεις έκαναν χορό. Έγιναν τραγούδι. 

Αλλα η αλήθεια είναι μία. Το Σύνταγμα, τη δημοκρατία, την πατρίδα δεν την υπερασπίζεσαι α λα καρτ.


    Και σου είπα στο τηλέφωνο: " Δεν φοβάσαι; Και αν δεν πετύχει;" Και μου είπες: " Η αλήθεια δεν φοβάται. Η πατρίδα δεν φοβάται. Η δημοκρατία δεν φοβάται. Μόνο νεκρός δεν θα"μαι εκεί."

Και δεν σου είπα τίποτα άλλο.    Έμεινα στην άλλη πλευρά της γραμμής να σε κοιτάζω μέσα από τις κεραίες, τα καλώδια και τους δορυφόρους που μας φέρνουν κοντά. 

Και δεν ξέρω τι θα γίνει. Τι θα αποφασίσουν αυτοί που γράφουν τις μοίρες. 
  Αλλά οι ιστορικοί του μέλλοντος θα γράψουν πως κάποιοι τρελοί μόνοι τους αντιστάθηκαν, πως όλα ξεκίνησαν από κάποιος τρελούς που κάποιοι τους χλεύασαν, που κάποιοι ήθελαν να τους βάλουν ταμπέλες, να τους χωρέσουν σε κάποιο κουτί.    Και το μόνο κουτί που κάποιοι θα βρουν, είναι αυτό που χωράει όλη την πατρίδα.

Και χάλασε η νηνεμία.

Έτσι γίνεται πάντα. 

Και αύριο θα είναι όλοι εκεί. Με μια σημαία αγκαλιά.  Ακόμα και αυτοί που στην αρχή φοβήθηκαν. Θα είναι εκεί ακόμα και αυτοί που δεν θα είναι εκεί.

Και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία. 
      Το ρυάκι που έγινε ποτάμι, η θάλασσα που έγινε ένα με το Αιγαίο και τον γαλανόλευκο ουρανό. 

Τα "Ναι" που είναι "Ναι" και το "Όχι" που είναι ολόκληρα ένα "Όχι".

Παλαιάς κοπής.

Κάπως έτσι γράφεται πάντα η ιστορία. Γιατί μου το ειχες πει. Και τώρα το ξέρω πως τίποτα μεγάλο δεν έγινε ποτέ με λογική....
  Η Μακεδονία είναι μια κσι είναι Ελληνική.
Ευτυχία Φράγκου http://www.wearewhatwedo.gr.com/



2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καποτε, οταν η πατριωτικη εφημεριδα ΣΤΟΧΟΣ ιχε καπια σοβαροτητα (τοτε που ητανε διεφθυντης ο αημνηστος Καψαλης) ιχε σαν προμετωπιδα το ΦΩΤΙΑ ΚΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ του Κολοκοτρωνη. επερνα τακτικα και διαβαζα τοτε τον ΣΤΟΧΟ, οπως κε ολες τις εφημεριδες (οπως κανω κε σημερα) κε μαλιστα διαφωνουσα σε πολα πραγματα, τα οπια του τα εγραφα κε αφτος τα δημοσιεβε χωρις να τα κοβη. παροτι φανατικος πατριωτης ο Καψαλης, ηταν ενας απο τους πιο δημοκρατικους ανθρωπους που εχω γνωριση. ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ?? ΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΤΕ? την επαναστατικη γραματικη (που ιτε το θελουμε, ιτε οχι θα γραφετε ετσι μεσα στα επομενα δεκα-ικοσι χρονια)? το οτι καλουσα την Εφτυχια να δωση αφτη πρωτη το παραδιγμα κε να παη πεντε μηνες στον στρατο? ιδου η ροδος για τις μοσχο-αναθρεμενες σημερινες γυνεκες της ελαδος που μεγαλωσαν μεσα στα πουπουλα κε στις καφετεριες-τεμπελαριες-κουτσομπολεριες, με εναν απεραντο εγωισμο που δεν τολμας να της πης καλημερα // πιστεβω πως αν ζουσε τωρα ο Καψαλης θα εγραφε "ΦΩΤΙΑ ΚΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΜΑΚΗΔΕΣ ΚΕ ΣΤΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΝΕΟ-ΕΛΗΝΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ" η καπως ετσι τελος παντων // εν ονοματι των 15.000 φουκαραδων εληνων που εχουνε αφτοκτονηση απο την πουτανα την δημοκρατια (χωρις να παη ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΙΤΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΦΥΛΑΚΗ), τολμηστε κε μην φοβαστε την γνωμη των ανθρωπων. αφτη ινε η δημοκρατια που θελετε? // Π.Σ.Ε.Μα (Πολιτικη Συμορια της Ελεηνης Μορφης)














    ΑπάντησηΔιαγραφή