Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Εφημερίδα «Βατάν» της 8 Οκτ 2017
Γκιουνγκιόρ Μενγκί                   
Αγώνας κάτω από το χιόνı !
Χθες είδαμε στις εφημερίδες τους στρατιώτες μας, σε υψόμετρο 2900 μέτρων στα βουνά «Κάτο» του νομού Σίρνακ, να κυνηγούν τρομοκράτες, μέσα σε χιόνι που έφτανε σε ύψος μέχρι το κεφάλι τους και πόνεσε η καρδιά όλων μας.
Το σακίδιο που μετέφεραν στην πλάτη τους και το οποίο περιείχε τρόφιμα και πυρομαχικά, πλησιάζει σε βάρος τα 40 κιλά και να σκεφθείτε επί πλέον το όπλο και το κράνος στο κεφάλι, που είχε πιάσει χιόνι 20 εκατοστά.
Επίσης να σκεφθείτε ότι ανά πάσα στιγμή είναι υπό την απειλή μιας  πιθανής επίθεσης και μέσα σ’ αυτό το κρύο, να κάνουν καθημερινά πορεία τουλάχιστον 20 χιλιομέτρων.
Οι στρατιώτες μας βρίσκονται σε δύσκολη θέση και απειλούνται, μόνο εξαιτίας της τρομοκρατίας του ΡΚΚ στη ΝΑ Τουρκία. 
Παραπλεύρως του Χάταϊ
Η τρομοκρατία στην Τουρκία και ο τρομοκρατικός διάδρομος που αναδύεται κατά μήκος των συνόρων, εδώ και χρόνια υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και από τις χώρες που ενδιαφέρονται να κινηθούν μαζί τους, από τους Πεσμεργκά του Β. Ιράκ και από το PYD-PKΚ της Συρίας και δεν τους νοιάζει καθόλου για την Τουρκία.
Η πόλη του Ίντλιμπ βρίσκεται νότια του Άφριν και γειτονικά με το Χάταϊ, είναι μια γειτονική συνοριακή πόλη. Είναι υπό τον έλεγχο της Άλ-Κάϊντα ή από ένοπλες ομάδες που αποκόπηκαν και στην πλειονότητά τους είναι τζιχαντιστές.
Για το καθεστώς Άσαντ αλλά και για τη Ρωσία είναι σημαντική, γιατί είναι «η πύλη προς τη Μεσόγειο» και βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη Λαζικιγιέ. Φυσικά για τον ίδιο λόγο είναι και για την Τουρκία πολύ σημαντική, προκειμένου να μην πέσει στα χέρια του PYD/ ΡΚΚ, για να μην φθάσει ο διάδρομος στη Μεσόγειο.

Ο αριθμός γροθιών στο μποξ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν θα είναι μια επιχείρηση παρόμοια της «Ασπίδας του Ευφράτη», απάντησε: «Δεν υπάρχουν ακόμα προς το παρόν Τούρκοι στρατιώτες. Και όταν εισέρχεσαι σε ένα αγώνα μποξ, δεν μετράς τις γροθιές». Στην ίδια ομιλία είπε ότι «εμείς θα φύγουμε από το Χαλέπι και θα έρθουμε στην πόλη Ίντλιμπ και είμαστε στη φάση που απλώσαμε τα χέρια».
Λέγοντας όταν μπαίνεις στην πυγμαχία, οι γροθιές δεν μπορούν να μετρηθούν, σημαίνει για μας ότι «όλα θα εξεταστούν, όταν θα μπούμε στο πεδίο της μάχης». Δηλαδή πηγαίνουμε σε ένα πόλεμο, που μπορεί να μεγαλώσει, όμως..
Η Τουρκία  μέχρι στιγμής, έχει κάνει τόσα πολλά για να βοηθήσει τους Σύριους και για να προστατέψουν αυτούς που κατέφυγαν στην πόλη Ίντλιμπ, δεν είναι λογικό να ξαναγυρίσουν πάλι στον πόλεμο.
Αυτός ο πόλεμος είναι για να εμποδιστεί η δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους στα νότια της Τουρκίας και κατά μήκος των συνόρων, που γίνεται υπό την υποστήριξη των ΗΠΑ και του PYD-PKΚ (και στο παρασκήνιο είναι ο Μπαρζανί και το Ισραήλ).

Άφριν και Ρωσία
Για να δημιουργηθεί «περιοχή μη συγκρούσεων», η Τουρκία που έχει συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία και αφορά και το καθεστώς, λέγεται ότι  κατά την επιχείρηση στην πόλη Ίντλιμπ, θα εξασφαλίσει (η Ρωσία) την ασφάλεια «απ’ έξω» (περιμετρική ασφάλεια).
«Στο εσωτερικό», ο Τουρκικός στρατός και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, θα πολεμήσουν με τις ομάδες των τζιχαντιστών και η Ρωσία θα παραμείνει απ’ έξω, δεν καταλάβαμε, δεν ξέρουμε, αλλά το σχέδιο για να βάλουμε τους δικούς μας στρατιώτες στο κέντρο του κινδύνου, πιθανώς να έχει γίνει.
Όπως θα θυμόσαστε, η ίδια η Ρωσία δεν επέτρεψε την Τουρκία κατά την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», να φθάσει μέχρι το Άφριν που ήταν υπό τον έλεγχο του ΡΚΚ, παρόλο που ήταν τουλάχιστον ίδιας σημασίας όπως και το Ίντλιμπ.
Η επιχείρηση στο Ίντλιμπ, για την Τουρκία θα διαρκέσει για χρόνια και μπορεί να μπει σε ένα πόλεμο με τις ΗΠΑ που θα είναι μέσα στο παιχνίδι. Θα πρέπει να το επαναλάβουμε, είναι προϋπόθεση να λάβουμε υπόψη μας τις απόψεις των έμπειρων διπλωματών.
πηγή http://www.gazetevatan.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου