Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΘΕΛΟΥΝ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ…

Εάν η Μοσούλη γίνει o 82ος νομός….. λεπτομέρεια που τραβάει την προσοχή
Την ώρα που η καθημερινή ανάγκη για πετρέλαιο της Τουρκίας είναι 650.000 βαρέλια, στην Μοσούλη η καθημερινή παραγωγή είναι 2.500.000 βαρέλια.
Η Μοσούλη έμεινε τρία χρόνια στα χέρια της ISIS. Άρχισε πάνω ένας μαζικός αγώνας για να καθαρίσει η περιοχή από τους τρομοκράτες.
Υπό την ηγεσία των Αμερικάνων 36 χώρες, υποστηρίζοντας τα ιρακινά στρατεύματα πήραν την Μοσούλη από το DEAŞ.
Από την Μοσούλη καθημερινά βγαίνουν 2.500.000 βαρέλια πετρέλαιο.
Υπάρχει μια ερώτηση που πρέπει να κάνουμε για να καταλάβουμε την αιτία που τόσα κράτη ήρθαν να σώσουν την Μοσούλη από την ISIS. Πόση είναι η καθημερινή παραγωγή πετρελαίου στην Μοσούλη;
Είναι ακριβώς 2,5 εκ. βαρέλια. Aυτά εάν τα συγκεντρώσουμε με αυτά που παράγονται στην επαρχία Μοσούλης  (που βρίσκεται εντός των συνόρων του ¨εθνικού συμφώνου¨)  στην οποία ζούνε σουνίτες Άραβες, κάνουν 4 ε. βαρέλια.
Εισάγουμε 650 χιλ. βαρέλια
Σύμφωνα με τις ειδήσεις από το Ensonhaber, η Τουρκία για την ενέργεια της εισάγει φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Η καθημερινή κατανάλωση στην Τουρκία πλησιάζει περίπου τα 650 χιλ. βαρέλια.
Η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη για την Μοσούλη
Η Τουρκία δεν πρόκειται να πάει να κατακτήσει αυτά τα χώματα και να  βάλει χέρι στα πετρέλαια. Όμως απέναντι στην προσπάθεια των κρατών για μια μοιρασιά των εκεί πετρελαίων,  η τουρκική εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να σταματήσει να είναι ενεργή μέχρι αυτό το μεγάλο παιχνίδι να λήξει δίκαια.
22/9/2017
Σχ: Προσέξτε την τελευταία παράγραφο. Είναι καθαρά η λογική  ενός κράτους-ύαινα. Δηλαδή κάποιοι εκεί τρώγονται, υπάρχει ένα σοβαρό (πετρέλαιο) διακύβευμα, άρα θα πάω και εγώ να αρπάξω ότι μπορέσω !
Προσέξτε επίσης και τον χάρτη που τυχαία (;) πάλι αναπαράγει η εφημερίδα-φερέφωνο του Ερντογάν….

Οκ τουλάχιστον μας αφήνουν την Κατερίνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου