Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στην γειτονική χώρα , ενώ έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν την εσπευσμένη δημιουργία στόλου από μη επανδρωμένα αεροχήματα με πυραύλους , ενώ αλλάζει η δομή ολόκληρου τους συστήματος ιεραρχίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Όλα πλέον δείχνουν ξεκάθαρες πολεμικές προθέσεις της Άγκυρας στην Α.Μεσόγειο ενόψει εξελίξεων εξόρυξης υδρογοναθράκων.Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε εντολή να επιταχυνθεί ο εξοπλισμός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ενόψει εξελίξεων σε Αιγαίο-Συρία.
Γι αυτό η τουρκική αμυντική βιομηχανία εργάζεται πυρετωδώς για να παράγει τα «εργαλεία» ασκήσεως εξωτερικής πολιτικής που ζήτησε ο Ερντογάν και με τα οποία απειλεί , εκβιάζει, απαιτεί από «εχθρούς » και «συμμάχους» , με στόχο να επεκτείνει την τουρκική κυριαρχία έξω από τα σημερινά εδαφικά όρια όπως ο ίδιος δηλώνει συνεχώς .
Έτσι σε εκτεταμένες παραγγελίες αυτοκινούμενων πυροβόλων και μαζική παραγωγή αντιαρματικών πυραύλων με βεληνεκές 8 χλμ. προβαίνει η Τουρκία, μη αποκρύπτοντας τις οθωμανικές «βλέψεις της» σε μεγάλη ακτίνα γύρω από την τουρκική επικράτεια και με επίκεντρο Συρία και Αιγαίο.
Ο τουρκικός στρατός έδωσε παραγγελία για 150 αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina-II.
Τα νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina-II θα διαθέτουν :
-Ενεργό σύστημα ηλεκτροκίνητου πυργίσκου σε αντίθεση με το παλιό σύστημα κίνησης.
– Νέο σύστημα ελέγχου πυρός.
-Σύστημα SARP ( Shared Reconnaissance Pod) στον πυργίσκο.
-Αναβαθμισμένο συστήματος επιτήρησης στο πυργίσκο.
Την ίδια στιγμή η τουρκική κρατική εταιρεία Roketsan ξεκίνησε την μαζική παραγωγή του μεγάλου βεληνεκούς υπέρυθρης απεικόνισής αντιαρματικού πυραύλου UMTAS (UMTAS-IIR) , καθώς και του αντιαεροπορικού βλήματος μακράς εμβέλειας (ATGM), μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ανάπτυξης και πιστοποίησης του πυραύλου από ελικόπτερα (TAI) / AgustaWestland T129 ATAK νωρίτερα αυτό το έτος.
«Η ανάπτυξη του πυραύλου UMTAS-IIR είναι ένα μεγάλης έκτασης πρόγραμμα: με στάδια τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη , την εξειδίκευση, και τέλος την σειριακή παραγωγή.
Οι πρώτες δύο φάσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί ενώ η σύμβαση παραγωγής ανατέθηκε στην Roketsan μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Η παραγωγή αφορά την περίοδο από το 2017 έως το 2022» , ανέφερε ένας αξιωματούχος της Roketsan .
Τον Ιούλιο, η ίδια εταιρεία υπέγραψε σύμβαση υπεργολαβίας ύψους 24,6 εκατ. Ευρώ (29 εκατ. Δολαρίων ΗΠΑ) με την Aselsan για την παραγωγή υποσυστημάτων του πυραύλου UMTAS-IIR.
Οι αρχικές παραδόσεις της πρώτης σύμβασης στην TAF αναμένεται να αρχίσουν το 2018 και έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν μέχρι το 2022.
Οι ποσότητες των πυραύλων που θα εφοδιαστούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν αποκαλυφθεί.
Εν τω μεταξύ, η Roketsan αναμένει περαιτέρω συμβάσεις παραγωγής για την παραλλαγή του πυραύλου IIR, καθώς και πιθανές πρόσθετες παραγγελίες για τον πύραυλο L-UMTAS.
Επίσης η κρατική εταιρεία Meteksan Defense συνεχίζει να διατηρεί την επιτυχία της με την μαζική παραγωγή του Ραντάρ επιτήρησης ΡΤΡ που έχει αναπτύξει για την ασφάλεια των συνόρων και κρίσιμων εγκαταστάσεων, αναφέρει ο τουρκικός τύπος .
Παρά το μικρό του μέγεθος και βάρος, το ραντάρ Retinar PTR ξεχωρίζει με την υψηλή τεχνολογία του και αποτελεί το φορητό μοντέλο της οικογένειας ραντάρ Retinar.
Το ΡΤΡ Retinar αναπτύχθηκε για χρήση σε τομείς όπως η ασφάλεια των συνόρων, η ασφάλεια κρίσιμων εγκαταστάσεων και η επιτήρηση σε κινητά συστήματα .
Το φορητό σύστημα ραντάρ Retinar PTR, το οποίο μπορεί εύκολα να μεταφερθεί από δύο άτομα σε ένα ιδιωτικό σακίδιο, καταργεί πλέον τα όρια της χρήσης.
Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι είναι η ικανότητα να διακρίνει κατά πόσο οι στόχοι που ανιχνεύονται με ανάλυση micro-doppler είναι οχήματα, άνθρωποι ή ζώα.
Αν όλα αυτά μαζί με τα υπόλοιπα εν εξελίξει αμυντικά προγράμματα δεν έχουν οσμή ….επικείμενων πολεμικών επιχειρήσεων …τότε απλά δουλευόμαστε μεταξύ μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου