Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Σταύρος Λυγερός: «Η ισλαμική τρομοκρατία»

Στο βιβλίο του για την ισλαμική τρομοκρατία, το οποίο είναι το πρώτο μιας «διλογίας» με θέμα τις συνέπειες της στρατηγικής των νεοσυντηρητικών του προέδρου Τζορτζ Μπους για «αναμόρφωση» της Μέσης Ανατολής μέσω στρατιωτικών επεμβάσεων, ο έμπειρος δημοσιογράφος και συγγραφέας, θεωρεί ότι για την εκρηκτική κατάσταση που ζούμε τα τελευταία χρόνια με την ισλαμική τρομοκρατία την ευθύνη έχουν κατά κύριο λόγο οι δυτικοί και οι οικονομικές και γεωστρατηγικές πολιτικές που εφάρμοσαν από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας.
Ωστόσο, αναγνωρίζει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η ύπαρξη του θρησκευτικού υπόβαθρου και η νομιμοποιημένη από το ισλάμ έννοια του «ιερού πολέμου» (τζιχάντ). Κρατώντας μάλιστα αποστάσεις από τους φανατικούς κάθε πλευράς, μέμφεται όσους στο όνομα της πολιτικής ορθότητας αρνούνται την ύπαρξη οποιασδήποτε σχέσης ανάμεσα στο ισλάμ και την ισλαμική τρομοκρατία, θεωρώντας ότι «εθελοτυφλούν». 
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα που αναφέρει :
«Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς Σέρβος δεν πραγματοποίησε τυφλή τρομοκρατική επίθεση σε κάποια δυτική μεγαλούπολη παρότι η χώρα του βομβαρδίσθηκε και ακρωτηριάστηκε από το ΝΑΤΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου