Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

The First Line ....Μια ταινία για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

wearewhatwedo.gr
Η ταινία «The First Line» που αποκτήθηκε πρόσφατα από το Netflix συμπίπτει με την επέτειο από τα 200 χρόνια από τη χρονιά εκείνη κατά την οποία τα Μάρμαρα του Παρθενώνα εκλάπησαν από την Ελλάδα.
Το σενάριο και η σκηνοθεσία φέρει την υπογραφή των Coerte και John Voorhees, ενώ πρωταγωνιστούν ο Giancarlo Giannini (Casino Royale), ο Paul Freeman (Raiders of the Lost Ark), ο Michael Byrne (Indiana Jones και the Last Crusade), ενώ παίζουν και οι καταξιωμένοι Έλληνες ηθοποιοί Γιώργος Χωραφάς, Γιώργος Βογιατζής, Παντελής Κοντογιάννης και η Κασσάνδρα Βογιατζή.
Παραγωγοί ήταν η οικογένεια Voorhees, η Φωτεινή Μανιάτης-Κοντός, η Γεωργία Σαραντόπουλος και η Lauren Selig.

“Τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μερικά απλά κομμάτια τέχνης γύρω από τα οποία εκτυλίσσεται αυτή η τεράστια, η μεγαλύτερη ουσιαστικά καλλιτεχνική διαμάχη όλων των εποχών. Εξιστορούν τα ιδεώδη της Αθήνας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Για αυτό και είναι πηγή έμπνευσης και δύναμη ένωσης σε ένα κόσμο διχασμών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτό το σημαντικό μήνυμα θα είναι διαθέσιμο στους εκατομμύρια συνδρομητές του Netfix παγκοσμίως.”- Coerte & John Voorhees

Η ταινία The First Line προβλήθηκε πρόσφατα στο National Gallery of Art στην Washington DC ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου