Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Διολίσθηση στο Ισλάμ των Τούρκικων Ενόπλων Δυνάμεων

 Εφημερίδα «Σοζτζιού και Μιλλιέτ» - Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης 
Ελεύθερη πλέον η μαντίλα και στις ΤΕΔ 
Οι υπάλληλοι που εργάζονται στις ΤΕΔ, έφθασαν στο σημείο να έχουν «ελευθερία ενδυμασίας». 
Οι γυναίκες που εργάζονται στις ΤΕΔ θα μπορούν να φέρουν μαντίλα και οι άνδρες υπάλληλοι θα μπορούν να εργάζονται το καλοκαίρι χωρίς γραβάτα και σακάκι. 
Όσον αφορά το μουστάκι και τα γένια, θα μπορούν να τα αφήνουν μέσα σε ορισμένες διαστάσεις. 
Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε το υπουργικό συμβούλιο στις 31 Οκτ 2016, έκανε αλλαγές στον κανονισμό σχετικά με το κουστούμι και στα είδη ένδυσης. Οι αλλαγές αυτές δημοσιεύθηκαν σήμερα στην επίσημη εφημερίδα. 
Οι τροπολογίες που έγιναν, είναι σαν αυτές που είχαν γίνει νωρίτερα για τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα και οι οποίες τώρα θα έχουν εφαρμογή και για τους δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται στις ΤΕΔ, στη Στρκή και την Ακτοφυλακή. 

Α. Γυναίκες: Δεν θα φοράνε πουκάμισο με πολύ ανοικτό γιακά και αμάνικο, μπλούζα ή φόρεμα κολλητό ή παντελόνια τζην  και άλλα παρόμοια. Το μήκος της φούστας δεν θα είναι πάνω από το γόνατο και δεν θα έχει σχισμές. Επίσης δεν θα φοράνε παντόφλες (σαντάλια) ως παπούτσια 
Β. Άνδρες: Η ενδυμασία θα είναι καθαρή, απλή, περιποιημένη και σιδερωμένη. Τα παπούτσια θα είναι κλειστά, καθαρά και βαμμένα. Δεν θα φοράνε σαντάλια ή πέδιλα. Μέσα στα κτίρια και στη θέση των καθηκόντων, το κεφάλι πάντα θα είναι ακάλυπτο. Δεν θα αφήνουν φαβορίτα που να είναι κάτω από το μέσον του αυτιού. Τα μαλλιά δεν θα καλύπτουν τα αυτιά και δεν θα πέφτουν πάνω στο γιακά του υποκαμίσου, θα είναι καθαρά και χτενισμένα. Καθημερινά θα ξυρίζονται και δεν θα αφήνουν γένια. Μουστάκι μπορούν να αφήνουν αλλά αυτό δεν θα κατέρχεται κάτω από το πάνω χείλι και θα κόβεται από τα άκρα. Μπορούν να φέρουν γραβάτα όχι όμως γιλέκο ζιβάγκο και παρόμοια. Αν το απαιτεί η εργασία, μπορεί να φέρουν και ομοιόμορφη ενδυμασία. 
Μέσα στα κτίρια απαγορεύεται ναν κυκλοφορούν ξυπόλητοι, χωρίς πουκάμισο και χωρίς γραβάτα. 
Ωστόσο εάν υπάρχει ειδική ενδυμασία για ορισμένες υπηρεσίες, μπορούν να χρησιμοποιούν αυτή τη στολή κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, με άδεια του Δντού αυτής της υπηρεσίας. 

Με τις αλλαγές αυτές, οι 30000 υπάλληλοι των ΤΕΔ, Στρκής και Ακτοφυλακής, οι γυναίκες θα μπορούν να φέρουν μαντίλα και οι άνδρες την περίοδο του καλοκαιριού δεν θα φέρουν σακάκι, η γραβάτα δεν είναι υποχρεωτική και το μουστάκι θα είναι ελεύθερο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου