Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΙΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

TourkikaNea.gr
O δήμος Μπαϊρακλί που ανήκει στο κόμμα CHP, συνοδεία αστυνομικής επίθεσης κατεδάφισε αίθουσα τζεμεβί.Στο Μπαϊρακλί του νομού Σμύρνης παρά τις αντιδράσεις, βγήκε απόφαση κατεδάφισης αίθουσας τζεμεβί (σχ. μετάφρ : ιερός χώρος αλεβιτών). 
Στον κόσμο που συγκεντρώθηκε ενάντια στην κατεδάφιση, η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα.
Παρά τις αντιδράσεις ο Καραμπάγ-δήμαρχος του Μπαϊρακλί, έδωσε εντολή ¨να πράξετε τα δέοντα, γκρεμίστε το το συντομότερο¨.  Ο δήμο καταρχήν έκοψε πρόστιμο ύψους 110 χιλιάδων λιρών στον αίθουσα γάμου Can Dost που έφερνε έσοδα στο τζεμεβί και ακολούθως έθεσε σε εφαρμογή την απόφαση κατεδάφισης φέρνοντας στην πόρτα του τζεμεβί τις μονάδες κατεδάφισης.

Αυτοί που έφτασαν επιτόπου και ο κόσμος της περιοχής μόλις έμαθαν για την κατεδάφιση, κινητοποιήθηκαν. Ο κόσμο συγκεντρώθηκε μπροστά στο τζεμεβί, ενώ κλήθηκαν από τις ομάδες κατεδάφισης τα ΜΑΤ και αστυνομικό όχημα τύπου ΤΟΜΑ. Ενώ συνεχιζόταν οι αντιδράσεις η αστυνομία επιτέθηκε στον κόσμο με δακρυγόνα και πεπιεσμένο νερό. Ο κόσμος διαλύθηκε στα γύρω στενά, ενώ η αστυνομία έστησε οδόφραγμα γύρω από τις ομάδες κατεδάφισης. Η ομάδα κατεδάφισης υπό αστυνομική προστασία κατεδάφισε το τζεμεβί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου