Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

«Με πρόεδρο Σαββίδη πριν 4 χρόνια,ο ΠΑΟΚ θα είχε πάρει 2 πρωταθλήματα»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο στρατηγός εν αποστρατεία Φράγκος Φραγκούλης.
Ο Κομοτηναίος απόστρατος αξιωματικός, γνωστός για τα «ασπρόμαυρα» αισθήματά του, μίλησε για την εικόνα του «Δικεφάλου», για τον Αθανασιάδη, αλλά και για τον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος θα είχε δώσει δύο πρωταθλήματα στον ΠΑΟΚ αν γινόταν πρόεδρος πριν τέσσερα χρόνια, ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο, πλέον, του ΠΑΟΚ ένα καινούριο γήπεδο.
Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Μπούζο:

Για το πώς πάει ο ΠΑΟΚ: «Θα πάει καλύτερα. Πάντα είναι καλά γιατί έχει καλούς φιλάθλους και ποιοτικό κόσμο. Είναι η μοναδική ομάδα που δε χρωστάει».

Για τη διαιτησία: «Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσουμε να αποδίδουμε την κακή μας απόδοση στη διαιτησία. Ναι, ακυρώθηκε ένα καθαρό τέρμα από έναν επόπτη ο οποίος ζητούσε συγγνώμη και μετά πούλαγε τρέλα».

Γιατί δεν πάει καλά ο ΠΑΟΚ: «Όλα θέλουν το χρόνο τους. Έχουν νέο προπονητή που κάνει τους πειραματισμούς του και πρέπει να του δοθεί χρόνος για να δει τα κενά. Ο Δεκέμβριος είναι κοντά για να συμπληρωθούν τα κενά. Δεν υπάρχει ευκολότερη λύση. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν έχει παίκτες να ξεχωρίζουν, τύπου Γκαρσία, Κοντρέρας, Λίνο, Μουσλίμοβιτς. Ας φροντίσουν αυτοί που στήνουν την ομάδα να φέρουν καταξιωμένους παίκτες που να έχουν παίξει και στη Ρεάλ, όπως πχ ο Γκαρσία. Αν δεν το κάνουν αυτό, στο τέλος θα είμαστε 47 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό».

Για το αν η ομάδα χρειάζεται παίκτες με προσωπικότητα: «Δεν είμαι ειδικός. Βλέπω τι γινόταν παλιά. Η ομάδα Παντελάκη στηριζόταν σε Ελληνόπουλα, έκανε ο ίδιος τις κινήσεις, είχαμε μεγάλο όνομα προπονητή και έπαιρνε τον «αφρό» της Βορείου Ελλάδας και καμιά φορά από το Νότο. Τώρα παίρνουμε 10 με 11 παίκτες, αλλά δεν τους ήξερε κανείς από τους ΠΑΟΚτσήδες πριν να έρθουν εδώ. Αν είχε 5 εργαλεία για να κάνει κορμό, τότε τα Ελληνόπουλα θα κολλούσαν κοντά, θα μαθαίνανε περισσότερα πράγματα και θα είχαν λυθεί τα χέρια του Ίβιτς. Είναι ικανότατος προπονητής, αλλά δεν του δώσαμε τα εργαλεία. Όλοι μιλάνε για τον Κλάους και κανένας για την άμυνα, πχ για τον Λέοβατς. Ας είναι καλά ο Κλάους που βάζει γκολ. Να σταματήσουμε να τρώμε τα Ελληνόπουλα. Αν το γκολ του Ροντρίγκες το έχανε ο Αθανασιάδης, θα τον είχαν φάει ζωντανό. Το ίδιο έγινε και με ένα διαμάντι που είχαμε, τον Σαλπιγγίδη».

Για τον Ιβάν Σαββίδη που είναι πλέον πρόεδρος του ΠΑΟΚ: «Αν το είχε κάνει πριν 4 χρόνια θα είχε πάρει δύο πρωταθλήματα. Γιατί είναι άλλο να επιβλέπεις και άλλο να είσαι εσύ ο υπεύθυνος».

Για το αν τον ρώτησε γιατί δεν έγινε πρόεδρος πιο πριν: «Απέφευγε να δώσει οριστική απάντηση, ίσως δεν είχε χρόνο, ίσως να ήθελε να δει την ελληνική πραγματικότητα. Δεν μπορώ να απαντήσω στο γιατί δεν το έκανε πιο πριν».

Για το αν ήταν σύμπτωση που έγινε πρόεδρος του ΠΑΟΚ όταν έγινε και καναλάρχης: «Δεν είναι καναλάρχης, είναι ιδιοκτήτης ενός τηλεοπτικού σταθμού. Είναι ένας άνθρωπος που απασχολεί 15 χιλιάδες εργαζομένους και έχει μία ακόμη επιχείρηση. Κατά συνέπεια, αυτός ο τίτλος δεν αποδίδει ολόκληρη την εικόνα του. Δικιά του είναι η ομάδα, αυτός βάζει το χρήμα. Γι’ αυτά πάντα ένας είναι ο υπεύθυνος και αυτός είναι αυτός που έχει την ευθύνη μίας επιχείρησης».

Για την πρόταση Μαρινάκη να αναλάβει την χορηγία της Σουπερ Λιγκ: «Το  άκουσα. Νομίζω ότι το πάει εκεί που στόχευε, ότι έβαλε χρήματα και λέει θα τα πάρω πίσω. Γιατί να μη κάνουμε εμείς αντιπρόταση πχ ό, τι χρήματα ζητάει αυτός εμείς να είμαστε δέκα τοις εκατό κάτω;».

Για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος: «Περίπατο έχει πάει εδώ και δεκαετίες. Μιλάμε για εγκληματική οργάνωση. Μιλάμε για ένα σύστημα που δεν το εμπιστεύονται ούτε αυτοί που το έστησαν».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει τον στόχο του: «Όλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών, στην καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια , δεν έχει τελειώσει τίποτα. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα. Με σοβαρότητα θα περνάνε για πλάκα από όλες τις έδρες. Καμία ομάδα δεν είναι καλύτερη από τον ΠΑΟΚ αρκεί να το καταλάβουν και οι παίκτες. Δεν είδαμε κακό ΠΑΟΚ. Τον είδαμε αδιάφορο κι αυτό με σκοτώνει».

Τέλος, έστειλε και ένα τελευταίο μήνυμα στον Ιβάν Σαββίδη: «Και θέλω να πω κάτι στον κύριο Σαββίδη. Φτιάξτε μας ένα αξιοπρεπές γήπεδο, κύριε Σαββίδη, και μετά δείτε όλα τα άλλα. Γιατί το έχουμε ανάγκη. Έτσι θα γίνουμε μεγάλη ομάδα. Και μετά φτιάξε τον κορμό με παικταράδες και στηρίξου στα Ελληνάκια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου