Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Σημαντικές παρεμβάσεις του Φράγκου Φραγκούλη στο συνέδριο της ομογένειας της Νέας Υόρκης για το προσφυγικό ζήτημα στην χώρα μας

Στη Νέα Υόρκη, προσκεκλημένος της ομογένειας για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου, βρέθηκε ο Στρατηγός ε.α, επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Φράγκος Φραγκούλης. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ο Στρατηγός συμμετείχε στο συνέδριο που διοργάνωσε  η ομοσπονδία ελληνικών σωματείων των ΗΠΑ, αναφορικά με την προσφυγική κρίση, κάνοντας σημαντικές παρεμβάσεις.
Ο κ. Φράγκος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα πρωτοβουλίας εκ μέρους των ΗΠΑ για την σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με λήψη αποφάσεων όπως:
Αλλαγή της πολιτικής της Ε.Ε που «πέταξε» το προσφυγικό πρόβλημα στην χώρα μας, με αποτέλεσμα να καταστεί αποθήκη ψυχών.
Άμεση ειρήνευση στην Συρία και επανεγκατάσταση των Σύρων στις εστίες τους.
Αποτροπή εισροών λαθρομετανστών με διεθνείς αστυνομικές δυνάμεις στα παράλια της Τουρκίας.
Ταυτοποίηση των προσφύγων στην Τουρκία και από εκεί μετάβαση τους στα κράτη που επιθυμούν.
Από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο Στρατηγός ζήτησε την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος της Ελλάδας με ελικόπτερα, ταχύπλοα σκάφη, συστήματα εγκαίρου προειδοποίησης με ραντάρ τελευταίας τεχνολογίας στα νησιά μας, έναντι των παραλίων της Μικράς Ασίας, ώστε να ανακόπτεται η ροή  των λέμβων των λαθρομεταναστών εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας. 

Επίσης ο κ.Φράγκος ζήτησε την εκπαίδευση των στελεχών της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού στις ΗΠΑ, συνέχιση της ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για τους ήδη εγκλωβισμένους πρόσφυγες και δραστική παρέμβαση ΗΠΑ και ΟΗΕ στα κράτη προέλευσης των λαθρομεταναστών, ώστε να διακοπεί η ροή τους.
Σημαντικές οι παρεμβάσεις του κ. Φράγκου Φραγκούλη, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην ομογένεια και προσκαλείται κάθε χρόνο στον εορτασμό της εθνικής μας επετείου, ο οποίος επεσήμανε ακόμη την αναγκαιότητα τα σκάφη επιτήρησης και οι στρατιωτικοί δορυφόροι των ΗΠΑ να παρέχουν συνεχή πληροφόρηση στο Ελληνικό Λιμενικό Σώμα, καθώς και την άμεση παροχή πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ, ώστε να συλλαμβάνονται άμεσα οι διακινητές, αλλά και να απελαύνονται οι λαθρομετανάστες που είναι ύποπτοι για σχέσεις με τον ISIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου