Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Βροντερό «παρών» της Ομογένειας στην 5η Λεωφόρο για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Με ήλιο, αλλά και κρύο, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση στην οποία συμμετείχαν άνδρες της προεδρικής Φρουράς από την Ελλάδα, οι πασίγνωστοι ηρωϊκοί Εύζωνοι, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης ο αναπλ. υπουργός ‘Αμυνας Δ. Βίτσας και της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  ο δήμαρχος Πατούλης και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.
Το πρωί, τελέστηκε η Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου. Επίσης διεξήχθη η δεξίωση στο Ξενοδοχείο «Πλάζα».
Υπογραμμίζεται ότι ο Καθεδρικός Ναός ήταν κατάμεστος από ομογενείς από τη μείζονα περιοχή Νέας Υόρκης, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «τιμούμε το μεγάλο δώρο της εθνικής ελευθερίας και ταυτόχρονα τιμούμε και δοξάζομε την έκφραση της πνευματικής ελευθερίας που συνδέεται με την Ορθόδοξη Πίστη μας».
Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην προτροπή του Αποστόλου Παύλου, λέγοντας «κρατείστε σταθερά την υπέρτατη ελευθερία».
Η Δοξολογία ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Υμνο της Ελλάδος.
Πηγή http://www.panhellenicpost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου