ΥΠΟΨΗ:
Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Παρασκευή (03/10) θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τις 06:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, καθώς και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας αυτών, την ίδια ημέρα και από τις 15:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων στις παρακάτω οδούς, ως εξής:
- Σκουφά, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομήρου και της Πλ. Φιλ. Εταιρείας.
- Λυκαβηττού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
- Δημοκρίτου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
- Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Λυκαβηττού και Κανάρη.
- Σέκερη, σε όλο το μήκος της.
- Κανάρη, σε όλο το μήκος της.
- Πλ. Φιλ. Εταιρείας.
![]() |
| Η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου στο Κολωνάκι ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI |
Σήμερα το εορτολόγιο περιλαμβάνει όσους φέρουν το όνομα Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ.
Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης
Ο Άγιος Διονύσιος καταγόταν από την πόλη των Αθηνών. Έζησε και μαρτύρησε τα χρόνια που αυτοκράτορας ήταν ο Δομετιανός. Διακρίθηκε για τη φιλοσοφική του κατάρτιση και τη βαθιά του καλλιέργεια.
Σύμφωνα με το Saint.gr, αρχικά ήταν ειδωλολάτρης και μέλος της Βουλής του Αρείου Πάγου. Το κήρυγμα όμως του Αποστόλου Παύλου άγγιξε την παιδευμένη και ευαίσθητη ψυχή του και βαπτίσθηκε. Αργότερα διαδέχθηκε στον επισκοπικό θρόνο των Αθηνών τον ευσεβή Ιερόθεο. Επιβραβεύθηκε από το θεό για τη χριστιανική του δράση με το χάρισμα να επιτελεί θαύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου