Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Τούρκος καθηγητής Ιστορίας, ξεπέρασε τα όρια για την Αγία Σοφία - «Είναι απαίσιο κτίριο»

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Να την αποδώσουν και να γίνει και πάλι η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ο Πατριαρχικός Ναός της Ορθοδοξίας!!..

Τα ψηφιδωτά και οι αγιογραφίες της Αγίας Σοφίας που ετοιμάζονται να “εξαφανίσουν” οι Τούρκοι. Είχαν καλυφθεί με ασβέστη στο παρελθόν και αποκαλύφθηκαν όταν έγινε μουσείο... - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Δρ Κ. Βαρδάκας : “έπεσαν οι κουρτίνες από την Πλατυτέρα στην Αγία Σοφία την ώρα που στους άλλους Ναούς διαβαζόταν η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών”-Το κοινό των απανταχού Ελλήνων

Έτσι την κατάντησαν οι Αγαρηνοί..

«Αυτό το κτίριο σκοτεινιάζει την ψυχή ενός ανθρώπου», είπε
Ο Τούρκος καθηγητής Ιστορίας, Ιλμπέρ Ορταϊλί, ξεπέρασε τα όρια για την Αγία Σοφία

«Μπορείς να προσευχηθείς στην Αγία Σοφία; Είναι ένα απαίσιο κτίριο για προσευχή. Είναι ένα απαίσιο κτίριο. Κανένας σοβαρός μουσουλμάνος δεν θα προσευχόταν εκεί. Αυτό το κτίριο σκοτεινιάζει την ψυχή ενός ανθρώπου», είπε σε τηλεοπτική εκπομπή που μεταδίδεται στο YouTube.

Έδρα για τον Ελληνισμό της Ανατολής στο ΑΠΘ, η μοναδική με αυτό το αντικείμενο σε ελληνικό πανεπιστήμιο

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ενας εργάτης της Επιστημονικής έρευνας για τον προσφυγικό Ελληνισμό είναι ο καθηγητής κύριος Ιάκωβος Μιχαηλίδης.

«Αποτελεί μεγάλη στιγμή για τον προσφυγικό ελληνισμό η δημιουργία της έδρας με κρατική υποστήριξη, αφού θα συντονίζει σε ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο τις σπουδές για την ιστορία και τον πολιτισμό του ελληνισμού της Ανατολής, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της μνήμης και της προσφοράς του.

Η πρυτανεία του ΑΠΘ (φωτ.: MOTIONTEAM)

Όλες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ του Ρωμανού Κοντογιαννίδη

Έδρα για τον Ελληνισμό της Ανατολής (19ος-20ός αιώνας) ιδρύεται στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά το πράσινο φως του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη. Θα είναι η μοναδική στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο αντικείμενο και ουσιαστικά ικανοποιεί ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα όλων των Ελλήνων προσφυγικής καταγωγής.

Επαναφέρει το Πολεμικό Ναυτικό την ανάγκη προμήθειας της 4ης φρεγάτας FDI HN – Στη Γαλλία ο Α/ΓΕΝ

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ότι εισηγείται η Στρατιωτική Ηγεσία!!..

Από πλευράς ηγεσίας ΠΝ έχει εκφραστεί κατ’ επανάληψη το τελευταίο χρονικό διάστημα η ανάγκη για τη προμήθεια της 4ης φρεγάτας FDI HN καθώς και της ενεργοποίησης του προγράμματος πρόσκτησης νέων κορβετών. Στη κατεύθυνση αυτή συνηγορεί θετικά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο οποίος έχει ενημερώσει τον ΥΕΘΑ για την ανάγκη το ΠΝ άμεσα να ενισχυθεί με νέες ναυπηγήσεις μονάδων κρούσης.

Εδώ τα καλά συγχωροχάρτια …

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίου..

Ο Βελόπουλος που πούλαγε επιστολές του Ιησού και κηραλοιφες για φαλακρούς υπόσχεται 3000 ευρώ σε κάθε συνταξιούχο.
Γιατί να μην τον πιστέψουμε ρε κουτά;

Πηγή twitter.com

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Τρέξτε, τρέξτε … Τ’ αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει δωρεάν συγχωροχάρτια … Μπορείτε να τα προμηθευτείτε ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας και Κυριακής του Πάσχα εντελώς δωρεάν. Μαζί με την κηραλοιφή και το φάρμακο για την φαλάκρα.

Τρία πράγματα στη συσκευασία ενός … Το βιβλίο με τις επιστολές του Ιησού εξαντλήθηκε και λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, θα καθυστερήσει η επανέκδοσή του. Για την ώρα βολευτείτε με το πάσο της εισόδου στους Ιερούς Ναούς και για τα υπόλοιπα βλέπουμε.

Κρύβουμε την Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη από τους Τούρκους; Τα θαλάσσια πάρκα στα ελληνικά πελάγη, έδωσαν στην Άγκυρα να το καταλάβει, αλλά δεν μιλά ποτέ για ΑΟΖ

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης (2Α) υποδέχεται προσκεκλημένους στη δεξίωση για την σύνοδο Our Ocean στο μουσείο της Ακροπόλεως, Αθήνα. Αριστερά ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Του καθηγητή ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ, Ουάσιγκτον

Η Ελλάδα, πρόσφατα, ανακοίνωσε μια σειρά από δεσμεύσεις για την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης, την πρόληψη των συγκρούσεων μεταξύ πλοίων και μεγάλων θαλάσσιων θηλαστικών και την προώθηση του βιώσιμου παράκτιου τουρισμού. Περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία δύο νέων θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:hellasjournal.com

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ε.Μελέτη: «Δεν έχει ιδέα από εθνικά θέματα αλλά θα τα μάθω γρήγορα αν με ψηφίσετε»!

 

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ένας έχει την ευθύνη αυτός που την επέλεξε, για να εκπροσωπήσει την Πατρίδα μας στην Ευρωβουλή, που τελικά όπως γνωρίζετε δεν είναι «πασαρέλα..» κύριε Π/Θ..

Πηγή βίντεο Twitter
Εφ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της 28/4/2024

Τι είπε …

Υπεραμύνθηκε της υποψηφιότητάς της για την ευρωβουλή η Ελεονόρα Μελέτη παρά το γεγονός ότι ομολόγησε ότι δεν γνωρίζει καλά τα εθνικά θέματα, λέγοντας στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου ότι είναι πρόθυμη να μάθει.

Για να πάρει την απάντηση ότι οι πολίτες δεν εκλεγούν κάποιον για να μάθει τα καθήκοντά του, αλλά για να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τα δίκαιά τους.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:evosmosnews.gr

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα ΝΔ με 12,9%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: No comments..

Εφ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Κυριακής

Εφ. Κυριακάτικη ΚΟΝΤΡΑ

O Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται πρώτος στην εκτίμηση των πολιτών για καταλληλότερος πρωθυπουργό με ποσοστό 40%

Κυρίαρχη πολιτική δύναμη φαίνεται πως παραμένει η ΝΔ, αν και η δυναμική της ακολουθεί πτωτική πορεία, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Interview για την POLITIC.

Από τον Δεκέμβριο του 2023, το κυβερνών κόμμα σημειώνει κάθε μήνα απώλεια μίας μονάδας (Δεκ. 2023 31,2% - Απρ. 2024 27,1%).

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr



F-16 Viper: Το χαμένο επτάμηνο της αναβάθμισης – Κίνδυνος εκτροχιασμού του προγράμματος

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η σύνθεση της Διοίκησης της ΕΑΒ χωρίς στέλεχος έμπειρο Πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας είναι δυνατόν, όπως και στα ΕΑΣ!!..

Προσέξτε ΔΣ στα ΕΑΣ. Ούτε ένας στρατιωτικός. Αυτοί θα παράξουν πυρομαχικά; https://www.eas.gr/doikitiko-sumvoulio/

Πηγές με άριστη γνώση υπογραμμίζουν στην «Κ» ότι ουδέποτε συμπληρώθηκε ο αριθμός των 150 τεχνιτών που προβλέπεται στο οργανόγραμμα

Σταύρος Ιωαννίδης

Προβληματισμό προκαλούν οι καθυστερήσεις στον ρυθμό υλοποίησης του προγράμματος αναβάθμισης των ελληνικών F-16 στην εκδοχή Viper. Η Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται να παραλάβει το 19ο μαχητικό, το οποίο θα ενταχθεί στη δύναμη της 340 Μοίρας «Αλεπού», ωστόσο αρμόδιες πηγές επισημαίνουν στην «Κ» ότι «το πρόγραμμα είναι πίσω σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα και διολισθαίνει».

Λευτέρης Πετρούνιας: Κάνει πράξη τη μεγαλύτερη επιθυμία του

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: ΑΞΙΟΣ!!

Δεκατρία χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου του μεταλλίου σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Λευτέρης Πετρούνιας κατάφερε να γίνει ο απόλυτος μύθος των κρίκων.

Ο 33χρονος «άρχοντας των κρίκων», είναι πλέον ο πιο επιτυχημένος σπεσιαλίστας όλων των εποχών στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αφήνοντας πίσω του τον Κρίστιαν Μπέρκι. Ο θρυλικός Ούγγρος είχε κερδίσει έξι τίτλους στον πλάγιο ίππο μεταξύ 2005 και 2012.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.tovima.gr

ΣΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ κόμμα «DEB» επέτρεψαν τη συμμετοχή στις εκλογές...

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: No comments..

«Το DEB σημαίνει τουρκική μειονότητα» ξεκαθάρισαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης

Σε μία ακόμη προσπάθειά της να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα καταπιέζει τα δικαιώματα της μειονότητας, έβαλε στο στόχαστρο και το πλαφόν του «3%» που υπάρχει θεσπισμένο στη χώρα μας για την είσοδο στην Εθνική Βουλή και την Ευρωβουλή, αντιπροτείνοντας μείωση του πλαφόν και εκλογή αντιπροσώπων ευρωβουλευτών από τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα, ενώ από εκλεγμένους βουλευτές της Θράκης με την παρουσία του στήριξε ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Αριστεράς Οζγκιούρ Φερχάτ, ο οποίος αναμένουμε να δούμε, εάν θα κάνει προεκλογική εκστρατεία υπέρ του κόμματός του ή του DEB.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:taxalia.blogspot.com

Φρεγάτες: Το πρόβλημα των ελληνικών Belharra και γιατί χρειάζεται άμεσα λύση

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Όλοι από το πολύ ενδιαφέρον για την Άμυνα της χώρας στο τέλος θέλουν κάτι να πουλήσουν..

Είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί αυτή η αναβάθμιση για την αντιμετώπιση των απειλών από τους Τούρκους.

Διονύσης Αντωνέλλος

Μία σχετικά προσιτή λύση θα ήταν το STRALES της ιταλικής Leonardo.

To σύστημα αυτό, με πυροβόλο 76 mm και βεληνεκές έως 8 χλμ. θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική προστασία από επιθέσεις drone, καθώς το βλήμα εκρήγνυται κοντά στον στόχο, προσφέροντας υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας και σίγουρα χαμηλότερου κόστους (σ.σ. μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ) από την χρήση Aster 30 (σ.σ. κόστους 2 εκατ. ευρώ ο ένας).

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.geostratigika.gr

Ευρωεκλογές: Βγάζουν κομπιουτεράκια στη ΝΔ, αναζητούν στηρίγματα και βλέπουν πόρτες να ανοιγοκλείνουν

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

«Βρε πως αλλάζουν οι καιροί!!..»

Ο πρωθυπουργός χαμήλωσε τον πήχη ενόψει της 9ης Ιουνίου και αναζήτησε την υποστήριξη της εκκλησίας για να κλείσει το μέτωπο εκ δεξιών την ίδια ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς «πήρε το όπλο του» παρατηρώντας «περίεργα πράγματα».

Επιμέλεια Στράτος Ιωακείμ

Λαμβάνοντας καθημερινά μηνύματα δυσαρέσκειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τους πολίτες «να μην αξιοποιήσουν τις ευρωεκλογές ως διαμαρτυρία» και κατεβάζει τον πήχη για τις επικείμενες εκλογές. Ο «μαγικός» αριθμός για τη «γαλάζια» παράταξη απέχει κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες από τις εθνικές εκλογές και το θριαμβευτικό 41%. Το «μαγικό» 33%, αν έρθει, αφήνει πλέον ικανοποιημένο τον πρωθυπουργό και ολόκληρο τον οργανισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.in.gr

Φρεγάτες: Το πρώτο πράγμα που σημείωσαν στο μπλοκάκι τους οι ναύαρχοι μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με πάνω από 300 drone και πυραύλους

Oι νέες φρεγάτες της Ελλάδα θα προσφέρουν τον δικό τους «αντιαεροπορικό» θόλο στην Ελλάδα, με φόντο την όποια τουρκική παραβατικότητα ή επιθετικότητα προκύψει.

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος

Φρεγάτες: Το πρώτο πράγμα που σημείωσαν στο μπλοκάκι τους οι Έλληνες ναύαρχοι μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με πάνω από 300 drone και πυραύλους, την οποία στο ελληνικό Πεντάγωνο παρακολουθούσαν ζωντανά.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.sportime.gr

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Με τον παγκόσμιο καθηγητή

 Μόλις επέστρεψε στα "πάτρια εδάφια" από το Νιουκάσλ της Αγγλίας, όπου έδωσε διάλεξη ο...

παγκόσμιος καθηγητής και διάσημος συμπατριώτης μας, ο Γιώργος Πιπερόπουλος, και τον "συνέλαβε" ο φακός στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης με τον δημοσιογράφο μπλόγκερ Αποστόλη Λέινα.

 Και οι δύο δεν παρέλειψαν να ευχηθούν Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:lefteria.blogspot.com



Δένδιας: Δεσμεύθηκαν 2 δισ. ευρώ για τον «Θόλο» - Δεν είμαστε Λουξεμβούργο, δεν μας ρίχνουν γαρύφαλλα

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ο ΥΕΘΑ κ. Δένδιας κτίζει «Θολό για την μη διαρροή ψήφων προς τα δεξιά της ΝΔ» στη Βόρεια Ελλάδα και έπεται ο άλλος για τα Drones της Τουρκίας!!..

Καλή δύναμη και κουράγιο του ευχόμεθα…

Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με την Κεντρική Μακεδονία, για την οποία τον όρισε συντονιστή ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένα ρεύμα λαϊκισμού, το οποίο κυρίως έρχεται από τα δεξιά, και το οποίο απειλεί όλα τα κόμματα τα οποία ακολουθούν τον δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

«Εμείς πρέπει να δώσουμε εδώ μια μάχη να ανατρέψουμε αυτό που δημοσκοπικά, δεν έχει έννοια να σας το πω, αλλά έχω δει τις μετρήσεις, τις έχετε δει κι εσείς, πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο. Δεν θα ήμουνα εδώ αλλιώς.

Θα δημιουργηθούν δύο θόλοι, ένας αντιαεροπορικός και ένας anti-drone - Απέναντι στα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας σε αέρα και θάλασσα πρέπει να έχουμε μια δυνατότητα αποτροπής, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr