Δευτέρα 21 Απριλίου 2025

Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Εμμέσως πλην σαφώς αποδίδεται στο Νετανιάχου, ότι μεταθέτει τις ευθύνες στον επικεφαλής Ασφαλείας Ρόνεν Μπαρ της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμας για να γλιτώσει ο ίδιος, ενώ ο άλλος μπορεί να τον σκοτώσουν συγγενείς των θυμάτων..

Ο Λάπιντ, ο αρχηγός του κεντρώου κόμματος Yesh Atid, εκτιμά ότι ο Μπαρ θα έπρεπε να παραιτηθεί, λόγω της αποτυχίας της υπηρεσίας του να αποτρέψουν την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, στις 7 Οκτωβρίου 2023. Παραδέχτηκε επίσης ότι η κυβέρνηση μπορεί νόμιμα να τον απολύσει. Επέκρινε όμως τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου επειδή, όπως λέει, δεν κάνει τίποτα για να εμποδίσει την «εκστρατεία υποκίνησης μίσους» εναντίον του Ρόνεν Μπαρ.

Η δολοφονία του πρωθυπουργού Γιτζάκ Ράμπιν το 1995 από έναν Εβραίο εξτρεμιστή, έπειτα από μια βίαιη εκστρατεία εναντίον του, προκάλεσε σοκ στο Ισραήλ. Ορισμένοι είχαν κατηγορήσει τότε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι δεν εμπόδισε αυτήν την υποκίνηση μίσους.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου