Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Η επιστήμη πίσω από το τέλειο παστίτσιο

 

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πόσες φορές δεν έχουμε τρέξει στην κουζίνα, μυρίζοντας τα αρώματα που ξεχύνονται από τον φούρνο, όπου σιγομαγειρεύεται το αγαπημένο μας παστίτσιο; Ένα πιάτο που, παρόλο που έχει στοιχεία από άλλες κουζίνες, έχει πλέον γίνει ένα παραδοσιακό μέρος της γαστρονομικής μας κληρονομιάς.

Η «άλλη» μπεσαμέλ

Ας ξεκινήσουμε με την μπεσαμέλ. Πραγματικά, θυμάμαι τη μητέρα μου να δυσκολεύεται κάθε φορά που ξεκινούσε να την φτιάξει. Η κλασική αυτή γαλλική σάλτσα έχει ταλαιπωρήσει πολλούς έμπειρους μάγειρες. 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:cantina.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου