Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Αυγό: Όλα τα μυστικά για τους ακριβείς χρόνους βρασμού και το ιδανικό ξεφλούδισμα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΖΥΜΟΥΡΗΣ

«Δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» λέμε για να χαρακτηρίσουμε τον άσχετο από μαγειρική, θεωρώντας το βράσιμο του αυγού ως τη πλέον απλή μαγειρική διαδικασία. Αλλά αναρωτιέμαι αν όντως αυτό ισχύει, μιας και υπάρχουν πολλά μυστικά και μικρές διαφορές σε διαφορετικές μεθόδους που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να βράσει αυγά στο επιθυμητό σημείο και στη συνέχεια να τα καθαρίσει επιτυχώς από τα τσόφλια.

Ο ρόλος της θερμοκρασίας του νερού

Το αυγό, όπως όλοι ξέρουμε, αποτελείται από το ασπράδι και τον κρόκο -δύο διαφορετικές πρωτεΐνες- που περιέχονται σε ένα σάκο από μεμβράνη η οποία προστατεύεται από ένα σκληρό κέλυφος, το τσόφλι.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:cantina.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου