Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Στην Αμφίπολη ο τάφος της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Είναι η αρχή των αποκαλύψεων..

Άραγε η Μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ μιλούσε τη γλώσσα των Σκοπιανών, δηλ. τη Σλάβικη και οι « πρόθυμοι την βάφτισαν Μακεδονική…»

Μία ανακάλυψη παγκοσμίου αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, η οποία πρόκειται να απασχολήσει τους ειδικούς κάθε τομέως που σχετίζεται με την ιστοριογραφία, την αρχαιομετρία αλλά και την μελέτη ευρημάτων σχετικών με την εκτίμηση και την μελέτη ανθρωπίνων υπολειμμάτων, όπως και τους συναφείς κλάδους ερεύνης, αποκαλύπτει σήμερα η «Εστία της Κυριακής» δημοσιοποιώντας την ελεγμένη ήδη αλλά μη δημοσιοποιηθείσα εισέτι είδηση ότι στον Τύμβο της Αμφιπόλεως ετάφη και η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάς!

Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ετάφη στον Τύμβο της Αμφιπόλεως κατόπιν παρακλήσεως της Θεσσαλονίκης όπου εγνώριζε την διαβίωση της στην εκεί πόλη, όταν ο Μέγας Αλέξανδρος εξεστράτευε εναντίον των Περσών. Σημειώνεται ότι ο μέγας στρατηλάτης πριν από κάθε νέα εκστρατεία του ανέμενε να λάβει τον χρησμό μέσα από τις μαντικές επικλήσεις της Ολυμπιάδος η οποία έκρινε αν οι οιωνοί ήταν αίσιοι. Οι πρώτες ισχυρές ενδείξεις ότι στον Τύμβο ετάφη η Ολυμπιάς ενισχύονται από το γεγονός ότι εκεί ευρέθη ψηφιδωτό με ψυχοπομπό ομοιάζοντας με αυτόν των Καβειρίων Μυστηρίων της Σαμοθράκης και άλλα τρία πρόσωπα που αποδίδονται ως μορφές στον Φίλιππο, την Ολυμπιάδα και τον Αλέξανδρο, ήτοι την οικογένεια της!

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου