Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση στο Κουρσκ

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ο κ. Ζελένσκι από «ηθοποιός» έγινε Προεδρος ΟΧΙ όμως και Στρατάρχης των Ε.Δ. της Ουκρανίας..
Ενεπλάκη σε μια περιπέτεια και «ανάλωσε» τους καλλίτερους σχηματισμούς χωρίς Σχέδιο Απεμπλοκής..
Ήδη χάνει και στο Κουρσκ, αλλά και Ντονμπάς..
Προσπαθεί να γενικευθεί ο πολεμος με απευθείας εμπλοκη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, για να διασωθεί δίχως να αναζητά για μια κατ' αρχήν κατάπαυση των εχθροπραξιών με έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών..
Έχει χάσει κατά κράτος τον πόλεμο και εμμένει…

Τα στρατεύματα στο Σούμι δεν ήταν αμυντικοί αλλά επιθετικοί σχηματισμοί της αφρόκρεμας του ουκρανικού στρατού (80η αερομεταφερόμενη και 22η μηχανοκίνητη ταξιαρχίες με υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό και μονάδες drones πολεμιστών). Είχαν τακτικά πλεονεκτήματα, που απέδωσαν μεγάλα οφέλη και οδήγησαν στην επιτυχία τους τις πρώτες ημέρες:

Κάθε μέρα που περνάει πλέον, η θέση των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ γίνεται πιο επισφαλής, με κίνδυνο τον πλήρη αφανισμό τους, ενώ υποχωρούν και στο ανατολικό μέτωπο. Αυτό που τους απέμεινε είναι το αμφιλεγόμενο “Σχέδιο Νίκης” που ο Ζελένσκι θέλει να “πουλήσει” στον Μπάιντεν, δηλαδή, τη χρήση νατοϊκών πυραύλων κατά μεγάλων ρωσικών πόλεων. 

Όμως, τότε το Κρεμλίνο δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να προσπαθήσει να τελειώσει γρήγορα το πόλεμο χρησιμοποιώντας τη “Σοκ και Δέος” μέθοδο των Αμερικανών στο Ιράκ (ανηλεείς βομβαρδισμοί με θηριώδη βομβαρδιστικά Tu-160, πλήρης καταστροφή υποδομών με υπερπυραύλους Satan-II κλπ.). Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα ακολουθήσει άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο, δηλαδή, αν θα εξασφαλίσει τελικά ο Ζελένσκι αυτό που πάντα είχε εξασφαλισμένο ο ομόδοξος του Νετανιάχου.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:slpress.gr

Δείτε σχετικό βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου